FX tetik mekanizması içindeki parça için diğer forumda İnceleme adı altında "aman çok ince, nasıl yapmışlar, çok tehlikeli" diye yazan ve peşinden gidenler , inananlar. Ben silahın içini bilmediğim-anlamadığım için o zamanlar sadece "yapan öyle yapmış, vardır bir hesabı-kitabı" diye düşünmüştüm. Cumartesi günü benim yaklaşık 30000 atış yapmış gladiatörü Evren ve Murat söktüler. Bahsettikleri küçücük parçayı gördüm, tetik mekanizmasında ve çekici tutan (hakikaten minnacık ve incecik) bir parça. Görür görmez "haa çamur attıkları parça buymuş" dedim. Parçanın bırakın kırılmasını , o kadar kullanımdan sonra nerdeyse aşınmamış bile olması beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Hatta "bu nasıl bir malzemeden imal edilmişki bu kadar yük-darbe-kullanım sonunda hala bu kadar iyi durumda " diye düşünmekten kendimi alamadım.
Ben bu konuyu polemik olsun diye yazmıyorum. Amacım sadece bu masalları duyup/okuyup benim gibi o parçayı görmemiş/ve muhtemelende görmeyecek olanların aklındaki (varsa) soru işaretlerini ortadan kaldırmak.