-Yivsiz tüfeklerde namlu çapının maksimum tesir mesafesine etkisi nasıldır?
-Yani 12 numara bir tüfekle mi yoksa 20 numara bir tüfekle mi daha uzun mesafeli hedefe atış yapılabilir ya da yaklaşık aynı mıdır ?
(sorunun devamı)-Bu defa kalibre aynı olsun; farzedelim 20 numara...Aynı çapta olan ancak namlu boyu 61cm olan mı 71cm olan mı daha uzun mesafeye tesirli olur ?
-76mm ile 76mm magnum arasındaki fark nedir. Barut hakkı mı farklıdır yoksa başka bir şeyi mi? Ve 76mm dediğimizde fişeğin neresinden neresi 76mm dir? Plastik gördüğüm bölümü mü tamamı mı?
-1,2,3,5 gibi numaralarla fişeğin metal bölümü (alaşımını bilmiyorum) uzuyor galiba...Bu ölçünün birimi nedir ?
Peki uzadıkça beraberinde barut hakkı da çoğalmış mı demek yoksa boyu ne olursa olsun barut aynı mı?
-Peki şevrotinimi kendim hazırlasam ve fişeğe çelik misketler doldursam namluyu parçalar mıyım?
Amaç belirtmeden genel beğeni olarak soruyorum; süper poze mi, çift kırma mı, pompalı mı, yarı otomatik mi, tek kırma mı, sürme mekanizmalı mı(rus - toz) ?
Not: avcı değilim, avcılık forumlarına üye de değilim...Bir av tüfeği edinmeyi planlıyorum...Dolayısıyla biraz da bilgi gerekmekte...
Saygılar...