selam arkadaşlar malum yaz geldi üniversite tatile girdi evde boş boş oturuyorum biraz can sıkıntısından biraz da beyin jimnastiği olsun diye bi pcp tasarımı yaptım daha önce sadece birkaç kez av bayilerinde elime almışlığım var dolayısı ile çalışma sistemini bilmiyorum aslında bilmemem iyi de oldu böylece özgün bi tasarım yaratmış olduğumu sanıyorum.
biraz özelliğinden bahsediyim size yaptığım tasarım bir yarı otomatik aslında yaptıktan sonr tetik tertibatını değiştirip full otomatik de yapılabileceğini farkettim diğer otomatik pcp lerin ateşli silahlar gibi namludan gaz aktarımı yolu ile çalıştığını gördüm fakat bunun güç kaybına neden olduğunu ve belli bir basıncın altında çalışmadığını öğrendim ve farklı bi tasarım geliştirdim bu tasarımda mekanizmayı atık hava değil tüpün kendi basıncı kuruyo fakat bi dez avantası atış başına fazladan gaz harcıyo aşağıda atışa hazır haldeki çizimi mevcut pc de problem olduğundan autocat solidworks gibi programları kullanamıyorum çizimlerimi pain te yapmak zorunda kaldım umarım anlaşılır olmuştur.
sevgiler saygılar...
[Resim Engellendi: http://pic1.resimupload.com/r6/resim_448083533.JPG]