Bilindiği üzere birçok çeşit namlu üretim tekniği mevcur fakan namlu
içerisine kaliteli yiv açmak zor iş bireysel olarak bir namluyu nasıl üretirim diye düşünürken en yapılası yöntemin dövme tekniği olduğuna karar verdim.
iç yüzey işlemek dış yüzeyi işlemekten daha zahmetlidir erkek bir namlu işlemek cnc tezgahında istediğimiz hassasiyet ve kalitede üretilmesi mümkün fakan bunu dövme işleminde kullanacağımız için mümkün olduğunca dayanıklı ve kırılgan olmayan bi mazeme olmalı bu erkek parça yapıldıktan sonra dövme sıcaklığına getirilmiş yani sakız kıvamındaki sac parçayı döverek namlu etrafına sarmayı düşünüyorum kullanmayı düşündüğüm sac ise 440c bu kaliteli bıçaklarda kullanılan sert ve bi okadar da dayanıklı bimalzeme ayrıca yüzeyinin nekadar pürüssüz işlenebileceğini tahmin ediyosunuzdur mümkün olan en ince sacı kullanmayı düşünüyorum böylece dövme esnasında sac erkek namluya tam ve boşluksuz oturacak birkaçkat sarıldıktan sonra tekrar fırınlanıp yumuşatılacak ve katlar arasındaki boşluklar ve hatalar dövülerek tekrar düzelttilecek daha sonra sertleştirme sıcaklığına getirilerek ani soğutma tercihim yağda olur soğutulacak daha sonra dış yüzey tornada taşlama aparatı ile taşlanıp kusursuz silindirik profil elde edilecek iç kısım asit ile pürüssüzleştirilecek.
bu tip bi üretimde gain twist tarzında bi yiv açmak mümkün aytıca kaliteli bi çelik namlu olacağından pallet ler namluya zarar verirmi diye düşünmicez hatta ceketli paletler bile kullanabiliriz.
tabi bunlar benim düşüncem konuyu açmamın sebebi tecrübeli kişileri fikirlerini ve varsa bu konada yapmış oldukları deneysel çalışmaları ve deneyimlerini öğrenmek istiyorum.
saygılar sevgiler.