pcp tüfeklerde pellet düşüşü kaç metrede başlar

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hepinize selamlar arkadaşlar at44 kullanıyorum memnunun ama tek sorunum 45 metreye sıfırladığım tüfeğimin 100 metrede çok fazla aşağı vurması bu yüzden uzun mesafe atışlarında hedefin çok üzerine atışlar yapmak zorunda kalıyorum buda oldukca keyifsiz oluyor u½%; 4 mildot yukarıya nişan almama rağmen hedefin ortalama 60cm aşağıya vuruyor bunun sebebi tüfeğin güçsüzlüğümüdür yoksa tüm tüfeklerde dürbün 100 metreye sıfırlayarakmı atış yapılmakmı zorundadır :him:s

• Muhtemelen krononuz olmadığı için tüfeğinizin namlu çıkış hızını bilmiyorsunuz.Eğer Hatsanlar belli bir standartta üretilebilseydi muhtemelen 16 grain pelet ile namlu çıkış hızı 940 fps civarı olacaktı.Bu da 45 metre sıfırlama ile 100 metrede 40 cm alt vurması demekti.Oysaki siz 4. mildotda bile 60 cm alt vurduğunu söylüyorsunuz.Verdiğiniz bilgiye göre muhtemel namlu çıkış hızınız 800 fps gibi olmalı.Dediğim gibi verdiğiniz ölçümler doğru ise yeni bir setuskur faciası var sanki.Forumda arştırırsanız Hatsanlarda meşhur bir setuskur var , akşam yatıyorsunuz sabah kalkıyorsunuz , silahınızın setuskur vidası gevşemiş ve silahınız dün vurduğu noktanın 20 cm altını vuruyor.Bu konu ile ilgili size yardımcı olabilecek yazıları forumda rahatlıkla bulabilirsiniz. En güzeli aslında imkanınız varsa krono ile silahınızın hızını ölçmeniz ve "Chairgun" programı ile silahın vuruş noktalarını hesaplamanız.

FİLİNTALAR GRUBU

• Setskur olasılığının yanında benim bir tavsiyem de uzak mesafe için mildot kullanarak atacaksanız zoom u max 6 da kullanın. bu şekilde uzak mesafe için mildotları daha elveriş li kullanabilirsiniz.

HW-100 T FSB 5,5 mm+IJK 6-24x50 FT
    Hatsan Airmax 5,5 mm+Optima_3*9-32
    Raider Single-5,5
    AA-S410+Nikko 8-32x60 MD
    Zoraki- Hp-01 5,5 mm ULTRA+ADCO Red Dot-1,5 MOA
    Hatsan-AT44+BSA 8-32x44 MD
    Walther CP88 - 6" Competition