Arkadaş x20 ve busnell 3-9x32 kullanıcısıyım. Bugün sipariş ettiğim pelletler gelidi ve hemen grupman atışlarına başladım 10 metrede sıfırlandıktan sonra 10 atış yapıldı ve hemen hemen hepsi tek delikte toplandı diyebilirim yani beni tatmin eden atışlardı sonra arazi atişlarına başladım 50 ve 80 metre ilk 15 atışta herşey normal yalnız daha sonra atışlar çok alakasız yerlere gitmeye başladı ve acaba dürbündemi bir sapma vardiye tekrar sıfırladım ama pek bir düzelme olmadı sonra evein bodrumuna indim ve 10 metreye atmaya başladım düzensizlik burdada devam etti bunları denerken yaklaşık 150 pellet attim sonunda pes ettim ama aklım almıyor bir türlü, herşey normalken nasıl böyle sapıtıyor anlamadım. Bu sorunu atış yaparkenki sinsi yorgunluğa bağlıyorum aranızda buna benzer sorunlar yaşayan var mı yardımcı olursanız sevinirim. Kuallandığım pelletler FX Ve pro hunter 4.5mm ikiside başta çok isabetliydi
yorgun atışlarda istikrarsızlık
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sapıtma başlayınca namluyu harbileyin. Kurşun sıvanmasından olabilir.
-
dürbün vidaları gevşediyse oynama yapar . her atış farklı yere gider.
-
kundak vidalarını da kontrol edin.
-
vidaları sürekli kontrol ediyorum bu daha farklı bir sorun
-
ozamannn. namludada oynama yoksa dürbün de bozukluk olabilir.
-
Daha deneyimli bir atıcıya atış yaptırmayı deneyin. Sizin göremediğiniz bir hatayı da kolaylıkla fark edebilir.
-
Arkadaşlar ayrıca birşey daha dikktimi çekti prallaxlı dürbündede ağacın tepesindeki armuda atıyoruz ve ortasına vurması gerekirken 3-5 santim üzerine vuruyor, ortalama 25 m yalnız ağacın ortasındaki rmuda attiğımda sıfırladığım noktayı vuruyr parallaxlarda bu açı sorunu normal mi?
-
yazdığınızı doğru anladıysam, sorunun dürbün ile alakası yok. yatayın aşağısı (aşağı ) ve yukarısına (yukarı) doğru yaptığınız atışlarda hep üst vurursunuz.
-
Biraz karışık yazmışım şimdi fark ettim:) Ama doğru anlamışsınız peki bu neden kaynaklanıyor biraz daha açabilir misiniz?