Forumda aramama rağmen bulamadım. Bu dürbün sıfırlama mekanizmasının üstünde yazan 1 click o 1/4" 100yd ne demektir acaba?
Mesela ben 20 metrede dürbünü sıfırlarken bir click yaptığımda ne kadarlık bir nokta değişimi oluyor acaba?
1 Click o 1/4" 100 Yd Ne Demektir?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Dürbün içeriğinden ekteki gibi senin dürbününe özel bir bilgilendirme kağıdı çıkmadımı ?
[Resim Engellendi: http://img411.imageshack.us/img411/3396/20100825002.th.jpg]
-
Teşekkürler.
-
Rica ederim.
-
Tablo için teşekkürler, bana verdiklerinde bu tarz detaylı bir şey yoktu. Şimdi bu tabloya göre 25 yard da (22.86 metre) de, 1 click 0.884 inc (2,24 cm) kaydırma mı yapıyor?
Ben birde şöyle bir sonuç çıkardım 1 klik 1/4 inc 100 yardda demek istiyor sanırım. O zaman 100 yarda 91.44 metre demek.
91.44 metrede 1 klik çeyrek inc demektir. O zaman 0.25 inc 6.35 mm demek.Hedefi 20 metreye koyarsak, 4 te i desek. 6,35 mm ninde 4 e bölümü 1.58 mm demektir.
Bu mantıkla 20 metre sıfırlamada 1 klik demek 1.58 mm oynama demek. Bilmiyorum doğru muyum
-
Bi önceki yazıdada belirttim.Kullandığın dürbünün kutu içeriğine kendine has bir tablo çıkması gerekir hatta bu olmazsa olmazdır çünkü yapımcıdan dürbünün formatına bu tablo değerleri değişiklik gösterir satın aldığın dürbüne göre.Çıkmadıysa yardımcı olmam güç.İyi kötü tablo değerlerinden kafanda birşeyler oluşmuşdur işleyiş bu yönde..
-
Dürbün içeriğinden ekteki gibi senin dürbününe özel bir bilgilendirme kağıdı çıkmadımı ?
[Resim Engellendi: http://img411.imageshack.us/img411/3396/20100825002.th.jpg]
Vermiş olduğunuz tablo mildot ile ilgili ve dediğiniz gibi dürbünden dürbüne değişiklik gösterir. Taret üzerinde yazan 1/4 inch yada 1/8 inch dürbünden dürbüne değişiklik göstermez. 1/4 inch değeri olan bir dürbünde 4 klik çevirdiğimizde 100 yarda uzaklıkta hedef üzerinde 1 inch(2,54cm) kayma olur. 50 yarda mesafede ise 1 inch değişiklik için 8 klik çevirmek gerekir
-
O halde 1/8 lik olanlarla daha hasas atış yapabiliriz diyebilir miyiz?
-
Teoride daha hassas sıfırlama yapabiliriz denebilir ama aralarındaki fark 100 yardada 3mm. Bu kadar hassas atış yapan silah, saçma ve atıcı olmadan bu hassasiyetin bir anlamı yok zaten.
-
Teoride daha hassas sıfırlama yapabiliriz denebilir ama aralarındaki fark 100 yardada 3mm. Bu kadar hassas atış yapan silah, saçma ve atıcı olmadan bu hassasiyetin bir anlamı yok zaten.
Kadir, teesüf ederim. Bak üstüme alınırım sonra.
-
Siz bu konuda istisna olduğunuz için istatistikleri bozmaması için ayrı tuttum