Merhaba,
Chairgun 2 de 10 mt mesafede sıfırlanmış dürbün ile 30 derece yukarıda olan ve 50 metre uzakta olan bir hedefe atış yapılacak.
Yalnız burada bir sorunum var, inclined POİ de 30 dereceyi .155 olarak buldumi değer artı yani hedefin .155 cm altını vuracak.
Ben işte bu değeri nereye gireceğim onu bulamadım.
Ekleyebilirsem aşağıda görülecek, bunda bir hata var mıdır?
Birde height kısmına dürbünün tam ortasını baz aldım ve pelet yükleme yeri arasında ki mesafeyi yazdım, bu doğru mudur?
Artıkıl burada diye düşündüm doğru mudur?
Eğer benim bu tablo doğruysa ki poi değeri girilmedi doğruluğundan emin değilim, poi girilmeden düz bir zeminde atış yapıldı diyelim, 50 metrede article'ın ortasına hedefi aldığımda pelet hedefin 18,5 cm altına düşecek öyle mi? Bende 18,5 cm yukarısına atacağım? Bunu article'ı hedefin 2 miliradyan(2 mil çizgisi ) yukarısına alarak mı yapacağım?
Birde şu artıkıl tablosundan bir şey almadım, 10 metrede hedefi tam ortasından vuruyoruz, orası tamam ama 15 ve 20 metrede hedefi artıkılın görüdüğü yerin yukarısından mı vuruyoruz, öyle ise benim ayara göre ikinci sıfırlama noktası 27 metre falan oluyor. Bu arada bu ikinci sıfırlama noktasında da artıkıl hedefi tam ortasından vuruyor değil mi? 27 metreden sonra hedefi alttan vurmaya başlıyoruz öyle mi? o vakit 50 metrede bir mil cizgisi 5 cm mesafeye denk geldiğine göre bu artıkıl tablosuna göre 22-23 cm hedefin yukarısına atmam gerekecek, ama poi tablosuna göree 18,5 cm çıkıyordu, bunlar niye böyle çelişti?
Bir yerde yanlış bir şeyler mi yaptım acaba?
[Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/29yh9qo.jpg]