abiler mod 88 imi sökmek itiyorum daha önce zor bele bir kralı söküp taktıydım ama bunda olmadı sas vidası olarak adlandırabileceğimiz öndeki kundağı tutan vidayı bir türlü sökemedim ve artıkın ne deniyecemide bilmiyorum üstteki küçük civatayı söktüm ama kalanına bir türlü çağre bulamadım lütfen acil yardım onu halldesem gerisi tamam
hatsan mod xx ön sas vidası
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
abiler yapmayın forumda günde 3 kere mod 99 söküşlüğü olan üstadlar var bir vida sökümünü tarif edeceksiniz çok mu uzun iş
-
şimdi kundakda karşılıklı 2 vida var biri büyük diğeri küçük,küçük olan büyük olanın içine geçiyor,sen o küçük vidayı söktün ve o diğer vida orda kaldı onumu sökemedin
sen en zor bölümünü geride bırakmışsın o küçük vida diğer vidayı kontra tutuyor,küçük vidayı sökünce diğer vida kendiliğin den çıkması lazım,namlu kırıkken mi sökmeye çalıştın acaba
torna vida ile sol tarafa çevirme yap 10 tur,yerin den oynat,baktın olmadı,ucu düz sağlam bir çubuğu küçük vidayı söktüğün yere daya,ufak çekiç ile hafif hafif tıkıla,vidayı dışarı atar, ( namlu kırık vaziyette olmasın ) -
kadir abi kırıkken değil boşdayken bu söylediklerinin hepsini yapım fufağı bırak çekiçle abandım ıı yok cıkmı sağ sola her yöne cevirdim cıkmıyor
-
küçük vida nın altında tırtıklı somun var o çıktımı yerin den,eğer o çıkmadı ise sıkıştırma yapar,sen 2 3 tane resim ekle bakıyım
-
mod 95 sas sökerken aynı sorunu yaşadım civatanı başı bozuldu sanayide tornacıda söktürebildim işin köüsü civatanın aynısından bulunmuyorda hatsandan istemişim bidahamı hatsan tüfekmi sökmekmi ALLAH korusun başarılar dilerim fakat srun varsa garanti varsa hatsan ücret almadan halledebilir
-
buyrun resimler sadece öndeki vidayı söktüm okadar
http://img267.imageshack.us/i/img2860e.jpg/
http://img809.imageshack.us/i/img2859g.jpg/
http://img96.imageshack.us/i/img2862l.jpg/ -
slm ikinci resımdeki tırtıklı vida daha sökülmemiş ondan dolayı sökememişsin şayet yalama olduysa karşılıklı iki tornavida kullanarak sökebilirsin.
-
iki torna vida ile derken
o tarafı dündürsem bu taraf bu tarafı dödürsem o taraf dönüyor ters döndürmeye çalıştım olmadı -
tornavidaları karşılıklı tutup birtarafını sabit tutman gerekir
-
denediydim ama olmadı birde yağlayıp deeniyeyim şimdi
-
yoook yoook yoook birtürlü açılmıyor vida bir tarafı küçük torna vidayla sabitledim diğer taraftan döndürdüm ya ikisi birlikte döndü yada hiç dönmedi yağladım yine olmadı
-
diş kaptırmış olabilirsin yapacak birşey yok civatayı kesmen gerekir
-
e sonra toplarken ne olacak
-
son şansım büyük tornavidamıda yamulttu gittiği yere kadar gitsin bakalım
-
Bana kimse kızmasın ne vidaymış ama onca tornavida ve emeği bertaraf etti
-
bu nasıl bir civataymışta koca tornavidayı yamultuyor anlamak mümkün degil.Hırdavatcılarda onun benzeri civatalar bulabilirsin enazından uzun somunlu civata takarsın.
-
küçük vida nın altında tırtıklı somun var o çıktımı yerin den,eğer o çıkmadı ise sıkıştırma yapar,sen 2 3 tane resim ekle bakıyım
aynen düşündüğüm gibi olmuş o tırtıklı somun diğer vidayı halen tutuyor,küçük vidayı tekrar tak sk bakalım belki yerin den oynar,
olmadı,yanına bir insan çağır,ver eline torna vidayı deki,bak şu kalın vida başına daya torna vidayı ,bir elinlede kundağı sıkıca tut de
şimdi sıra sende,al eline küçük saatçi torna vidasını,o tırtıklı somunun ara boşluklarına saatçi torna vidasını dayıyarak sol tarafa saat yönünün tersi istikametine doğru,çok hafif hafif tıkıla,yerin den oynar o pul
-
keseyim kesmesinede neresini vida gömülü
-
aynen düşündüğüm gibi olmuş o tırtıklı somun diğer vidayı halen tutuyor,küçük vidayı tekrar tak sk bakalım belki yerin den oynar,
olmadı,yanına bir insan çağır,ver eline torna vidayı deki,bak şu kalın vida başına daya torna vidayı ,bir elinlede kundağı sıkıca tut de
şimdi sıra sende,al eline küçük saatçi torna vidasını,o tırtıklı somunun ara boşluklarına saatçi torna vidasını dayıyarak sol tarafa saat yönünün tersi istikametine doğru,çok hafif hafif tıkıla,yerin den oynar o pul
kadir abi bu büyük araşlar sırasında küçük vidanın somonunuda bozmuş oldum yeniden takılmıyor zaten onu sökerkende baya yonttuydum dediğini tek başıma denedim olmadı birde yardımla deniyeyim ama umudum kalmadı -