Selamlar,
Baştan sona doğru konuyu okudum, takıldığım yerler oldu, Hatsandan belli güç sınırlaması istenmiş, orası bir şirket ve bu işi para kazanmak için yapıyorlar ulvi amaç için değil,ticaret ahlakı başka birşey bunla karıştırmayalım, hangi satıcı ulvi amaç taşıyor çokta merak ettim, popülarite neyse ona göre hareket ediliyor. Arz-Talep. Hatsanın fiyatları 1000 tl üzeri olsa bu güç meselesi kabul edilebilirmi olacak. Kusara bakmayın son derece adaletsiz bir yaklaşım fiyatları ucuzsa düşük güç olsun fiyatları belli seviye üstüyse fark etmez. Bir ikincisi, havalı tüfekle av yapanlar yada insan vuranların hepsi bilinçsiz elinde 300-400 tl parası olan çocuklarmı, kısa bir haber özeti; bir öğretmenin evinin balkonundan, top oynayan çocukların iki tanesini kafasından havalı tüfekle vurup çocukların komaya girmesine sebep olmuştur. Bakınız öğretmenlik mesleğine dikkat çekmiyorum bir öğretmenin minumum kaç yaşında olabileceğini hesap ediniz. Hem bu gibi kaç tane haber duydunuz ve kaç gün aralıkla duydunuz havalı tüfeklerle birinin vurulduğunu, yaşı büyük maddi imkanları son derece yüksek olan ama son derece psikopat insan yokmudur, av yasağı varken çuvallarla kuş vurduk diyen, dediğim özellikte insanları biliyorum hatta forumu yakından takip eden herkes tanıyor onu, bunu söylememin sebebi de belirli bir gelir seviyesindeki insanlarında elinde 300-500 tl si olaarak lanse edilen insanları kedi-köpeği vuran çocuklar denmesine örnek olması için yazdım, 250 tl ye 7+1 otomatik av tüfekleri satılıyor, havalı tüfekmi av tüfeğimi birilerine yada bir hayvana daha çok zarar verilebilir. Amaç birilerine zarar vermekse eğer bir şekilde zarar verirsin, ve benim kesinlikle taraftarı olduğum şey ise havalı tüfeklerinde en güçsüsüzden en güçlüsüne ruhsata tabi olması, işte o zaman bu konuşmlara yer kalmayacak, hem elinde 300-400 tl si olan psikopat çocuk tipinden milletimizde kurtulmuş olur artık geriye elinde havalı tüfeğe 5000 tl'ye kadar parası olan medeni, gelir seviyesi yüksek insanlar kalır, bu süreçten sonrda ulvi amaç taşıyan satıcıları görürüz bakalım ne kadar ulviler. Kısacası adil olmak lazım.
Son olarak Hatsanı seviyor ve destekliyorum. Ama bunun yanındada adaletten yanayım.