merhaba Mustafa beyin diğer yazılarından takip ettiğim kadarı ile yeni tüfeklerde dahi yağsızlık ve kalıtesız amaca uygun olmayan yağ kullanımı sonucu tüfeğimizin zarar görmesi gücünün düşmesi olabilleceği aklımda takılı kalmıştı. sonunda yayı tehlıke arz etmıyecek şekilde sökebilmek için bir aparat yaptım. akşam tüfeğimi bu aparatla söktüm , gayrt rahat bır şekilde yayı çıkardım ilk gördüğüm yayda pistonun içine giren uç kısmında eğilme vardı . bir iki yerinde ,de eğilme sonucu surtünme izleri oluşmuş. pistonu ve silindiri çıkardığımda ise şaşırdım diyemiyeceğim az miktarda ince yağ sürülmüş yanı nasıl anlarsam çok az miktarda .parçaları guzelce yıkadım ve kuruttum .gresledim pistona ayrı gres yaya ayrı gres kullandım" yay için kullandığım gres vizikote,si oldukça yüksek sert gres" tüfeği toplarken dikkatimi çeken diğer şey ise pistonun geri gelmesini önlyen emnıyetin kontra somunu gevşekti bunuda locktite kullanarak sıktım. tüfeğin ön tarafındaki rayın çalıştığı mılı sökerek mil,e oring taktım mekanizmadan gelen metal sesini bir parça absorve etmesi için tüfeğimi topladım. kundak cıvatalarını locktite kullanarak sıktım bir iki atış yaptım tüfeğin sesi daha tok cıkmaya başladı..
şimdi bir iki sorum daha olacak Mustafa bey ve ustalarımıza
adapazarı sanayisinde ne yazıkkı 5 derecelık konık rayba bulamadım hava transfer deliğini matkap ile genişletsem zararı olurmu ..? 5mm uç ile genişletmeyı düşünüyorum. şayet omaz dersenız İstanbuldan alıcam..
yayın eğilmesini "uç tarafı" önlemek için teflon yay dengeleyıcı kullanılması gerekıyor sanırım .teflon yay dengeleyıcının ölçüleri nedir veya bır resmi olursa bundan da yaptıracağım.
yay tutucunun 8620 kalıte ıslah çeliğinden imal edilmesi şartmı ?
becerebilirsem maccarı yay siparişi vericem yanlız benim en çok endişe duyduğum konu maccari yay taktıktan sonra güç artışına paralel olarak isabetliliğin az miktarda,da olsa bozulması. " şu anda tüfeğin standart hali ile 50mt,de 2,5 cm gurup yapabiliyorum desteklı AA pelletler ile"
ve son olarak bu işlemleri yaparken piston önü ağırlığını arttırmak için kaç gr pul kullanmalıyım..?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..