Walther cp88 namlusundan, orjinal halinde harbi ile pellet geçirdiğimde, yivsetler sadece etek kısmında ve hemen hemen muntazam çıkıyordu. Ancak silahla atış yaptığım pellet lerde ki izleri incelediğimde, etek kısmında yivset lerin yarısının izinin çıktığını gördüm. Bu da pelletlerin, şarjörden namluya atış esnasında girmesinden kaynaklanıyor. Namlu tarafından her yönü ile desteklenmeyen pellet in istikrarı da o ölçüde oluyordu. Silahın orjinal hali ile grupmanı 6mt ort. 2-2.5cm idi.
Silahın namlusunu çıkartıp, bir pellet i yavaşça içinden geçirdim. İlk 3 de birlik kısmında pellet zorlanıyor ve daha sonra rahatça namludan geçiyordu. Namluyu, düz demir bir satıha yatırıp, ortadan namlu ucuna doğru çekiçleme işlemi yaptım. Namluya hafif çekiç darbelerini 5 kez vurup daha sonra namluyu 2-3mm kadar çevirerek tekrar tekrar aynı işlemi yaptım. Her turdan sonra namludan pellet geçirerek zorlanma durumuna ve yivset izlerine baktım. Yeterli seviyede net yivset izleri oluşana ve pellet namlu bayunca hafifçe zorlanarak gidinceye kadar bu işlemi sabırla tekrar ettim.
Sonuç olarak namludan harbi ile geçirilen pelletlerde mükemmel denebilinecek yivset izleri oluştu. Silahla atış yaptıktan sonra pelletleri incelediğimde çok silik belli belirsiz yivset izler vardı ama pellet eteğinin her tarafı eşit seviyede namlu tarafından kavrandığı belli oluyordu. Bu şekilde gruplar 1-1.5cm ye indi. Ayrıca şarjör çıkışlarında hafif havşalar var, pellet traşlanmasının önüne geçmek için. Namlu giriş çıkışları da 1200 zımpara ile pürüzsüzleştirildi. Dürbün desteği olabilse idi tabii ki bu gruplar 1cm yi geçmeyecekti.
Namluya şok verildikten sonra Atılmış AA 4.51 ve harbi ile geçirilmiş Hatsan pointed
6mt AA 8.44 4.51
6mt Hatsan pointed
6mt Hatsan pointed