Tebrikler çok güzel çalışmalarınız ve emekleriniz için...
Sayg.
Recluse .357 için solid pellet kalıbı
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
peletın arka kısmının oldugu plaka ıkı parca olursa kalıp calısır
fakat bence boyle bır kalıp coklu basım acısından serı uretım ıcın sıkıntılı
yınede serı uretım yapılamaz bır tasarım degıl ama profesyonel olmaz dıye dusunuyorum
ama eger bırsey yapıyorsak kalıp izi çıkmamalı bence oyle bır tasarıma sahıp olmalı
cunku amacımız bedavaya pelet uretmek ve nasıl attıgı onemlı degıl basalım tetıge gıtsın nereye gıderse mantıgında degılız nıhayetınde
dolayısıyla peletın ıc yapısı kutlesel olarak homojen agırlıkta olmalıki pelet yamuk gıderek hava surtunmesı etkısıyle yon degıstırmesın
keza kalıp izi de olmamalı yada çok düzgün olmalı ki yivin verdiği dönüş hareketiyle aerodinamiğinden dolayı yön değiştirmesin
velhasıl kolay iş değil bu pelet basma işi
kısmetse yakında enjektor mantıgında basınclı dokme, ısıtmalı ve soğutmalı prof. bir kalıp tasarımına gırısecegım
sonucları paylasacagım ınsallah
-
Kusura bakmayın biraz acele oldu ... Resimdeki delikler düz oldu ancak matkap ile huni şeklinde verilecek...
Bu Resimdekiler sadece kalıbın işleyişi hakkında bir fikir vermek içindir... kanallar yukarıdaki gibi olacaktır...
Daha kolayı profesyonel bir Teknik Çizim yapayım ver frezeciye profesyonel bir kalıp çıkartsın...
[Resim Engellendi: http://img207.imageshack.us/img207/503/kalip2.jpg]
-
Furkan princ ile aliminyum un mukavemetlerini bir daha kiyasla istersen !!
-
Furkan princ ile aliminyum un mukavemetlerini bir daha kiyasla istersen !!
Benim dedigim gibi anahtarla uç yaptırıp onunla alüminyum kalıp delinebilirmi yani Serdar abi ?
-
prinç aliminyuma göre daha serttir ama delme işinde kullanamazsın, şu yapacağın ucu biraz anlatsana nasıl bişey istiyorsun sen ?
-
Aklımda böyle bir uç var abi ama eley wasp kalıbında olacak şekilde yapmak istiyorum
Benim tüfek wasp kalıbını çok seviyo ama mesafe biraz artınca düşme aşırı artıyor
bunun için waspla çapları aynı ama boyu waspın orjinalinden 3te1i kadar kısa bir pellet düşünüyorum 19-20grain civarında olur bu durumda
Kendi pelletini yapmak için wasp şekil olarak çok ideal
[Resim Engellendi: http://airgundevelopment.com/images/mold/DSC01059.JPG] [Resim Engellendi: http://3.bp.blogspot.com/_fGahJKx8iMo/TEBWxA_c8ZI/AAAAAAAAALY/ytNWqXRt1DM/s1600/Wasp_Magnum.jpg] -
mantıklı prinç olmaz ama civa çeliği işe yarayabilir, suyunu verdikten sonra aliminyumu işleyecek sertliğe gelir. Denemek lazım sistem güzelmiş.
-
Serdar ve Hüseyin, ne zaman başlamak isterseniz haber verin, çok kaliteli kurşun benden. ( Final mach ve RWS pellet atıklarından )
-
Birşey soracaktım , yaptığınız mermilerin etekleri olacak mı? Sonuçta hava ile çalışan bir sistem. Eley wasp ta bile az da olsa etek var , arkadan gelen hava ile şişip yivlere oturması gerekmiyor mu? Bir de kaç atış yapabilecek bu recluse... Samyang pelletlerle bile 7 atış yapıyor , atış eğrisi de bir hayli çabuk düşüyor. Buna sabit ve bol hacimli bir hava kaynağı da lazım değil mi?
-
Evet pelletler Eley wasp gibi etekli olacak ,etekli olması önemli
Serdar abi senin atölye çok güzel,bir ara kalıbı delmek için iyi bir uç yapamazmıyız ucu yaptıktan sonrası nispeten daha kolay
yeni barınagımız hazır olana kadar kalıpta hazır olursa kaliteli kurşunumuzda Erdinç abiden , pelletleri torbalayıp getiririm güzel havada barınakta akşama kadar atarız -