Benden sizlere tavsiye, Mustafa Bey’i merak edip ziyaretine gitmeyin. Aile bütçesinde gedik açıyor. ( Şaka bir tarafa tekrar geçmiş olsun. Ben kendisini iyi gördüm. Daha da iyilik haberlerini bekliyorum.) Hele Yatagun sitesinde biraz dolaşıp “A bak Samyang’lar gelmiş, Sumatra’lar gelmiş. Hazır yolum Sarıyer tarafına düşmüşken, Mustafa beyi ziyaret edip, hem geçmiş olsun derim, hem de şu Recluse’ye bir bakayım, elime alıp, bir omuzlayayım” diye hiç düşünmeyin. Kurtuluş yok. Elinizde bir tüfekle dükkandan çıkıyorsunuz. Hatta yeni tüfeğinizi sevip okşayarak arabanıza doğru giderken aklınız, içerideki diğer güzelde kalınca, geri dönüp iki kolunuzun altında iki güzelle dükkanı terk ediyorsunuz. Tabi bu aslında, Mustafa Bey ve Merve Hanımın gösterdiği yakınlık ve ilgileri sayesinde oluyor.
İlk samyang ,357 recluse ve ikinci Sumatra 2500 – Carbin ve Mustafa beyin gösterdiği kolaylıklar sayesinde Filintalar envanterine katılmıştır. Mustafa Bey’e teşekür ederim.
Big bore havalılar bambaşka bir dünya. İlk 308 Corsair’le big bore zehrini tattıktan sonra .50 veya .357 samyang ne zamandır aklımdaydı. Big bore ile atış yaptıktan sonra, 4,5– 5,5 mm. havalı silahı, sadece güç elde etmek amacıyla modifiye etmeye çaba harcamak biraz anlamsız gelmeye başlıyor. Daha Recluse ile daha atış yapmaya fırsat bulamadım, ama beklediğimden daha keyifli olacağını düşünüyorum. Niye olduğunu bilmiyorum ama tüfeği elime alınca bu hissi veriyor. İlk intibahım her haliyle atölye imalatı olduğunu belli eden corsair 308’min yanında, çok daha özenli ve düzgün bir işçilikle yapıldığı, kalite kontrolünden geçtiği ve daha güvenli bir silah olduğu şeklinde.
Atış isabeti ve güç konusunu tartışmaya bile gerek yok. Kullanmaya niyetli meraklıları, 357 recluse big bore’dan ne beklemeleri gerektiğini biliyor. Zaten daha başka pek bir tüfek alternatifi de yok. Eğer düzgün bir big bore istiyorsanız, ya Kore güzellerine iltifat edeceksiniz ya da ufak atölyelerde yapılan custom tüfeklere, en az iki üç kat, hatta bazıları için dört-beş bin dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Ülkemize hazır gelmişken ve ileride bu tüfeklerin, AB uyum çerçevesine sığıp sığmayacağı bilemiyorken, bir tane edinmenin fırsat olduğunu düşünüyorum.
Big borenin hiç mi kusuru yok. Var tabi ki, mesela bu hafta sonu sesi ve gücü nedeniyle çevreye vereceğim rahatsızlık nedeniyle. 357 ile atış yapamadım. Ama yavrusu Sumatra 2500 Carbin 6,35 ile keyifle oynama fırsatım oldu. Ufak tefek güçlü kuvvetli ve kurması da atması da keyifli bir tüfek, Tavsiye ederim. Soğuk kış günlerinde arabadan çıkmadan ön koltuktan atış yapacak kadar ele avuca gelen, tam bir yaramazlık tüfeği.
Her iki tüfeğime de biraz alıştıktan sonra ve rodajları tamamlanınca daha detaylı hız ve isabet değerlerini paylaşmak üzere, sağlıcakla kalın.