basketçi olunca haliyle elim gayet büyük bakalım kamuran abiye mesaj yazdım.boş zamanı yoksa yap yap diyemem elbettki.ama rica ettim.yapamazsada verdiği bilgiler bana yetti arttı bile.teşekkürler tekrar.
HW 45 5.5 mm
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Vaktim olsa bir şekilde yapardım ama hiç zamanım olmuyor maalesef. Fırsat bulursam marauder için de kabze yapmak istiyorum ama ahhh zaman ahhh...
-
düşünmen bile yeter abi.teşekkür ederim. inşallah boş zamanın olurda yaparsın maraudere kabze. marauder ne buarada abi?
-
Marauder ile ilgili konu aşağıda...
-
güle güle kullan abi harkaymış
-
Evet, arayan bekleyen var ise Maccari HW45 için yıllar sonra tekrar sınırlı sayıda yay üretti, almak isteyenler kaçırmasın.
-
Bugün HW45 imi söküp, piston contasını ve diğer o ringlerini değiştirdim. Gördüğüm şey ise Maccari'nin yayının en ufak bir yamulmaya uğramamış olmasıydı. Kalem gibi dümdüz çıktı. Yayı toplarken yine baya terledim ama ilk takma kadar zor olmadı diyebilirim Ne de olsa setlenmiş.
-
ben sökmeye kalkmıyorum şimdilik . şeması yada sökülmüş fotoları var mı acaba . toplarken yardım edebilir bana
-
Forumda mevcuttu. Toplarken zorlanmanız, özellikle yay kısmında çok muhtemel.
-
Bugün HW45 imi söküp, piston contasını ve diğer o ringlerini değiştirdim. Gördüğüm şey ise Maccari'nin yayının en ufak bir yamulmaya uğramamış olmasıydı. Kalem gibi dümdüz çıktı. Yayı toplarken yine baya terledim ama ilk takma kadar zor olmadı diyebilirim Ne de olsa setlenmiş.
Yayı nasıl çıkardınız , ben bir türlü çıkaramadım.
-
Pistonun üzerinde bir pim var, onu sökünce yay sökülür nasıl sökemediniz anlayamadım. Sökmek değil de takmak sorun olacak. İçinden çıkan yayı görünce anlarsınız Kolay gelsin.
-
O bahsettiğiniz pim çıkmıyor , çıkarmak için bir tür aletten mi yararlanıyorsunuz ?
-
Sonunda marangoz işkencesi yardımı ile sökmeyi başardım lakin pimi aldığmda bile yayı tutan kapak çıkmadı , 1 saatte o kapağı çıkarmak için uraştım.
-
piston keçesi kaç atışta eskiyor
-
Bunlarda piston kecesi ptfe yani teflondan . Omurluk denilebilir.
-
Sökmemdeki maksadım piston tırnağını değiştirerek poistonu 5mm geride kilitleyerek piston hacmini artırmak ve kalın yay takarak bayağı bir hız farkı elde etmekti fakat tırnağın pistonun yapısının müsait olmadığını gördüm , yarın diana p 5 yayı takmayı düşünüyorum muhtemelen biraz daha kalındır , 4.5mm namluyuda çıkarıp 5.5mm olanını takıcam biraz kalın yay ile sanırım 14 graini 140 m/s hızla tar buda tabanca için yeterli .Keşke bu boyutlarda ve benzer modelde PCP tabanca olsaydı istediğim 8 li şarjöre sahip 14 graini 200m/S atan bir tabanca.
-
dürbünsüz atış yapabilsen bir adette hw45 düşünürdüm belkide alabilirim elimde birtanede hw45 olsa fena olmaz hani kullananlar acaba 4,5 lukmu yoksa 5,5lukmu tavsiye edersiniz.
-
Farketmez bir namlu alarak 2 kalibreye de sahip olabilirsiniz. Namlu değişimi kolay ve ucuz.
-
dürbünsüz atış yapabilsen bir adette hw45 düşünürdüm belkide alabilirim elimde birtanede hw45 olsa fena olmaz hani kullananlar acaba 4,5 lukmu yoksa 5,5lukmu tavsiye edersiniz.
Namluyu 65 tl ye almıştım , 4.5mm namlu 5.5mm e göre daha delici 58metrde su petinin içine girmeyi başarmıştı fakat uçan şişelere isabet ettiğinde etkisiz kalıyor , 7 metreden kara şişeyi tam 7 isabetde ancak patlatabilidik , 5.5mm 4.5mm kadar delici olmasada tek isabet yeterli olacakdır. Sadece hedef atışları için 4.5mm daha iyi fakat fantasttik , asortik atışlar için 5.5mm iyi , yarın orjinal yayının .20mm kadar kalınını bulup kullanabilirsem her konuda 5.5mm daha üstün olacakdır.
-
hw45 komple söküp forumda paylaşırsanız bence çok iyi olur nasıl bi mühendislik kullandıklarını çok merak ediyorum en nihayetinde içinde yay var ancak adamlar öyle ayarlarmışlarki hem fazla sarsıntı yapmıyor hemde diğer yaylı tabancalara göre bariz güç farkı var
-