Yakın zamanda bir tane pompalı tüfek alacağım, av yapmayı düşünmüyorum, arada bir hedef atışında kullanacağım. Biraz da taktik görünümlü olsun, orasını burasını süslerim diyorum. Şu ana kadar en beğendiğim model Armsan' ın RS-X2 si oldu, şekil şemal kalite iyi gözüküyor. Ancak fuardan hatırladığım kadarıyla Kral PA-002T, bir de Derya Lion SX-2 modelleri vardı benzer özelliklerde. Bu modellerin ortak özellikleri yanlış hatırlamıyorsam pompalarken kundağı geri çektikten sonra yay ile otomatik olarak tekrar ileri gitmesiydi, bu özellik Hatsan' larda yoktu. Armsan fiyat olarak 850 TL civarı, Kral 490 TL civarı, Derya' nın fiyatına ise hiç rastlamadım nette. Sadece fuarda 500-600 TL civarı bir rakam söylendiğini hatırlıyorum. Armsan ile ilgili çok fazla negatif bir yoruma rastlamadım ancak Kral ve Derya' nın bu modelleriyle ilgili hiçbir yorum yok. Bu modelleri veya en azından bu markaları kullanan bilen arkadaşlardan bilgi paylaşımı ve tavsiye rica ediyorum.
Pompalıyı basit ve sorunsuz olsun, fişek sıkışıklığı vs ile uğraştırmasın diye tercih ediyorum, bir de çifte/süperpozeye göre daha fazla fişeği üst üste atsın istiyorum. Bazı yerlerde pompalıların da fişek sürerken problem yarattığını okumuştum, bu nedenle eğer yukarıda bahsettiğim modellerde bu konuda herhangi bir sorun olacaksa hiç bulaşmayayım diyorum Usta arkadaşlardan bu konuda neye dikkat etmek gerektiği konusunda bilgi gelirse sevinirim.