Arkadaşlar at44s-10la birlikte gelen iki kutu jsp exact jumboyu bitirince hemen internetten siparişi geçeyim dedim ve başladım siparişleri geçmeye; hem çeşit olsun deneyim, hem tüfeğime en uygun peleti hemde diğer pelletlerde kalite nasıl oluyor göreyim dedim. Hazır pelletlere kargo vereceğim daha sonra bidaha uğraşmayayım diye bir de bipod ekledim şöyle güzel bi liste oldu
- 1 Adet GAMO PRO MAGNUM 5,5 MM PELLET
- 1 Adet HATSAN JSB STRATON JUMBO 5.5 MM 250 ADET SAÇMA (PELLET)
- 1 Adet HATSAN JSB EXACT JUMBO 5.5 MM 250 ADET SAÇMA (PELLET)
- 1 Adet HATSAN TORPEDO 5,5 MM HAVALI TÜFEK SAÇMASI
- 1 Adet H&N DİABOLO HOLLOW POİNT 5,5 MM 200 LÜK PAKET PELLET
- 1 Adet 21 CM UNİVERSAL BİPOD
Pelltleri heyecanla beklerken kargo paketini açtığımda yollayan arkadaşların notunu gördüm hatsan torpedo kalmadığı için gönderilemedi ücreti kartınıza iade edilecektir. Neyse dedim kutu ambalaj güzel hemen bipodu takayım, açıkçası beklediğim kadar kaliteli bir ürüne benzetemedim, biraz uğraştırsa da taktım hemen pelletleri aldım çıktım araziye peletleri denemek için, neyse sırasıyla atışları yaparken en sona bıraktığım H&N hallow poinletlerin şarjöre sığmadığını görünce şaşırdım, acaba elimdeki pellet mi büyük diye diğer pelletleri de denedim ama nafile, güç bela giriyor pelet şarjöre, belki 10-15 pellet denedikten sonra bitanesinin rahat girdiğini gördüm. onun haricindeki denediğim bütün peletler ya şarjöre hiç girmiyor yada zorla sokmaya çalışırken etekleri yamuluyor. Cehalet ve düşüncesizlikle acaba manuel koysam atarmı diye denemek için bi 5-6 tanesini tektek namluya sürüp attım. Gayet güzel atıyor, tahribat ve isabet güzel ama, şarjöre zor giren peleti namluya manuel sürerek atış yaptığımdan dolayı bu büyük pellet namluya zarar vermişmidir acaba diye üzülüyorum şimdi. Bir de hepsi 5,5 mm olan peletlerin 3 ü gayet güzel şarjöre oluyorda bu H&N neden olmuyor acaba