Pcp Hava Tüketimi Verimlilik Hesaplayici

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • http://calc.sikes.us/1/index.php

Daha önce farklı başlıklarda bahsettiğim silahın 1 fpe enerji üretebilmek için ne kadar hava harcadığını bulduğum benim bakkal hesabını basit bir program ile çok kullanışlı hale getirmişler.Başlangıç ve bitiş basıncı, silahın tüp hacmi, peletin ağırlığı, toplam atış sayısı ve yaptığınız atışların hız ortalamasını girdiğinizde bulduğunuz bar-cc/fpe değeri silahın havayı ne kadar verimli kullandığı konusunda fikir veriyor.Air Arms'da regülatör taktıktan sonra basınç ve yay ile oynayarak en verimli hali bulmak için bayağı bir uğraşmıştım.Orjinal hali ile 15 bar-cc/fpe tüketen silahımı 11-12 bar-cc/fpe seviyelerine indirmiştim.
    Programda genelde bizim kullandığımız 30 fpe civarı güçte silahlar için 12-16 bar-cc/fpe normal kabul edilmiş.Biraz daha derinleştirirsek:
    9-10,5 müthiş, 10,5-11,5 çok iyi, 11,5-13 iyi, 13-15 idare eder, 15-18 üstünde biraz çalışmak lazım, 18'in üstü çok hava tüketiyor diyebiliriz.

FİLİNTALAR GRUBU

• paylaşım için teşekkürler. Faydalı bir program.
    Ek olarak,
    Namlu uzadıkça pcp silahlarda da verimlilik artıyor.

benim Evanix monster 19.3 bar-cc/FPE per shot verdi. (44cm namlu) ortalama 41.5 fpe enerji

Madmaster ise 15.5 bar-cc/FPE per shot verdi. (62cm namlu) ortalama 37.3 fpe enerji

sonuç olarak;
    monstere 62cmlik namlu taktığımızda hem daha az hava harcayacak hem çekiç yay değiştirmeden de daha yüksek güç elde edilebilecek

• paylaşım için sağol Taylan, senin bakkal hesabı dediğin yöntem gayet mantıklıydı zaten.

tahmin ettiğim gibi Daystate Mk4 144cc tüpü ve 55 atış sayısıyla avg bar-cc / FPE per shot değeri 10 çıktı.

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• Namlu boyunun uzamasının verimliliği arttırdığı fikrine bende katılıyorum.37 fpe enerji ile 15,5 bar-cc/fpe bence çok iyi, zira 5,5 kalibre havalılarda enerji 40 fpe'lere yaklaşınca hava tüketimi çok artıyor.40 fpe üstü güçler için 6,35 kullanmak daha mantıklı.Örnek olarak FX Royale 400 fabrika çıkışı 36 fpe enerji üretiyor fakat okuduğum kadarı ile genelde kullanıcılar hızı düşürüp 31-32 fpe civarına getirerek isabetin ve verimliliğin arttığını yazıyorlar.Bunun yanında Royale 500 ise 6,35 olduğu için 45 fpe enerji üretiyor, isabet ve verimlilik harika.
    Erdem senin krono rakamlarını bugün gördüm ve harika gerçekten.Şu ana kadar krono verilerinde rastladığım en iyi değer bir Air Wolf MCT'ye aitti,10,5 gibi bir şeydi galiba.Seninki daha da düşük çıkmış.

FİLİNTALAR GRUBU

• Verimliliği etkileyen en önemli etkenlerden birisi de, havanın; tüp ile peletin arasında aldığı yolun uzunluğu hacmi ve geometrisidir diyebiliriz. Biraz akışkanlar mekaniği ile alakalı.
    Yol ne kadar kısa olursa pelletin arkasına o kadar yüksek basınçta hava ulaştırılabilir. Yoldaki 90 derecelik dönüşler de havanın hızını kesmekte tabiki buna da tasarımı değiştirerek bir çözüm bulunabilir. Mesela Condorda hava direkt olarak peletin arkasına ulaşmakta.