350 magnummu 460 magnummu

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Şak diye kapatmayın sizde :) Onu koruma şansınız var ama kırma namluda aşınmadan kaçma şansınız yok.

Hem zaten kurma levyesini kaparken şak diye çıkan ses kapanma dilinden gelen sestir ve levye namluya asla dokunmaz. Bu kadar bir basınçta o namluyu yamultacaksa, içinden o hızla geçen peletin o namluyu paramparça yapması gerekir.

• ben su mısali için misal verdim su yumuşaktır ama zamanla kayayı oyar.

Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

• Jay doğru söylüyorsun, çok çok düşük de olsa elbette aşınma olacaktır ama silah sağa, sol, yukarı ya da aşağı çektiğinde gez göz ayarıyla bu duruma uygun bir sıfırlama da yapılabilir diye düşünüyorum. Yani bence pek dert edilecek bir şey değil. Saygılar...

Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32

War doesn't determine who is right but who is left...

• aşınmadan dolayı çekme olursa onu ne gezle ayarlaya bılırsınız nede arpacıkla eksen kaçtımı iş işten geçmiştir ama her tufekte eksen kaçmaz yanı aşınma olmaz ek yerlerınde hareketlı pul vardır benım hw 90 nın kenarları mıkron ölçude boştu yanı sadece kılıt sıstemı tutuyodu yanı eksen kaçması ımkansızdı surtme olayı yoktu olsaydı zaten 4 kutudan sonra aynalama olurdu ama buna rağmen ısabet yoktu.

• ben su mısali için misal verdim su yumuşaktır ama zamanla kayayı oyar.

Yamultmak farklı şey aşındırmak farklı şey. Sizin dediğiniz kurma kolunun kapanması sırasında namluya değerek namluyu yamultması. Benim dediğim namlunun sürtünem sonucunda aşınması. Kurma kolunu kaparken eğer kolu yarı yolda tam kurulma olmadan bırakmaz ve namluya o hızla çarpmasını sağlamazsanız o kolun normal kapanışı o namluyu yamultamaz. Eşik değeri geçmeniz gerek yamultmanız için ve o değer o kurma kolunun kapanması ile geçilecekse pelet namluyu paramparça eder çıkarken. Kamyon dingillerini ele alın, tonlarca yük taşır ama yamulmazlar fabrika verilerini aşmazsanız. Ama tekerin dönmesini sağlayan bilyalar düzenli aşınır ve değişir. Umarım anlatabilmişimdir.

Ona göre sıfırlama demişsinizde, misal 14 sefer hafif sağa kapandı ama 15. de olması gerektiği gibi kapandı. Sonuç ıska olur. Yada kapnadıktan sonra namuya dokundunuz, oluşan ve belkide mm nin 100 de biri olan boşluktan dolayı sola doğru döndü namlu. O zamanda attığınız noktaya vurazmazsınız çünkü dürbün ona göre sıfırlı değil.

• aşınmadan dolayı çekme olursa onu ne gezle ayarlaya bılırsınız nede arpacıkla eksen kaçtımı iş işten geçmiştir ama her tufekte eksen kaçmaz yanı aşınma olmaz ek yerlerınde hareketlı pul vardır benım hw 90 nın kenarları mıkron ölçude boştu yanı sadece kılıt sıstemı tutuyodu yanı eksen kaçması ımkansızdı surtme olayı yoktu olsaydı zaten 4 kutudan sonra aynalama olurdu ama buna rağmen ısabet yoktu.

Birbirine değen yüzeyler birbirini aşındırır. Fizik kuralıdır, değişmez. Aşınma olmaması demek sürtünme "0" demektir ki oda ancak fizik deneme sınavlarında varsayılan bir durumdur, dünyada olması mümkün değildir.

• Şak diye kapatmayın sizde :) Onu koruma şansınız var ama kırma namluda aşınmadan kaçma şansınız yok.

Hem zaten kurma levyesini kaparken şak diye çıkan ses kapanma dilinden gelen sestir ve levye namluya asla dokunmaz. Bu kadar bir basınçta o namluyu yamultacaksa, içinden o hızla geçen peletin o namluyu paramparça yapması gerekir.

Ben gördüğüm birolayı söleyeyim.Hw 55 gördüm.kırılıp kapatmaktan olsa gerek bu tüfekde de namlu eğilmesi olmuştuYani resmen tüfeğin namlusu kapanma noktasınan arpacık noktasına 3.3 cm oranında şaha kalkmıştı.O bakımdan zamanla neler neler olur. Ancak bu tüfek tam 28 yaşında idi.

Ayrıca alttan levye olayında namlunun eğilme olayı olsa bile ki ; ben 10 senede 1 mm oynarmı die düşünüorum , ancak kurma levyesi eğilir.Namlunun eğileceğini ummuyorum.Bir diğer olay lütfen 350 diana yı , güç olarak webley patriotla karşılaştırabilirsiniz.Lakin diana ile webleyi kalite ve işçilik olarak bir tutmayın.Zamanında bilirsiniz ki bazı kişilerin namlusu dikkatsiz kullanım sonucu yada namlunun kalitesi ile ilgili sebeblerden dolayı eğildi.Ben daha yakın çevremde diana kullanan arkadaşlarda ne vida ne pul nede namlu aşınması gördüm.Hıı bir 10 sene sonra derseniz en fazla biryan pul takviyesi yapılarak tekrar eski forumuna gelebilir.

Alttan levyelerde dikkat edin piston boyu kısadır.Yada piston yatağı.350 magnumdaki piston yatağı ve piston enden ve boydan 460 , 77 , 97 , cfx e her türlü fark atar.Onun için alttan levyeli olan tüfekler çok hız yapamaz.

• jay her tufekte kapanan yer bırbırıne değmıo çok az ölçude boşluk var ıyıce bakmak lazım anlamak için sadece kenarlardan hareketlı pul ve namlu kılıdı tutuor bunu demek ıstıorum dandık tufeklerde dedıın doğru .

• Sonuçta o pullarda biryerlere sürtüyor ve aşınıyor. En pahalı ve en kalıtelisinde de bu böyle. Pul namluya değiyor ve ana gövdeye değiyor yani ikisinin arasında ve namlu dönüyor. Namlunun oynamaması için sıkılı olan namlu tutan vida bunları bir arada tutuyor. Hepsi dönme haraketi yapıyor ama gövde sabit ve sürtünme var.

Ben istikrar ve isabeti 2. planda tutarım, öncelik güzel görünmesi. Benim için 1. nedeni karşılıyorsa bir tüfek 2. sebebi araştırırım. Kırma namlulu silahlar hem gözüme hoş görünmüyor hem de isabeti vs. si bana tatminkar gelmiyor. Bu sebepten kırma namlu asla almam. Bir kez aldım içime yatmadı sattım.

Fazla uzatmaya gerek yok konuyu. Aşınma hemen olur demiyorum ama birgün kesinlikle olacaktır. O yüzden düşünmeden 460 magnum. Hem güzel hem istikrarlı. Daha ne olsun.

• Hem zaten kurma levyesini kaparken şak diye çıkan ses kapanma dilinden gelen sestir ve levye namluya asla dokunmaz.

Sayın jay , elinizdeki cfx in kurma kolu kilidi plastik.Yani onu isterseniz siz elinizle nazik şekilde kaparsanız.Fakat hw serisineki tüm alttan kurmalar 57 hariç 77 ve 97 için söleyeyim kesinlikle namluya bir baskı var.Yani bir miktar kapanırken susturucuya yada namlu ile kurma levyesinin birleşimindeki zamakdan yapılan metal namluya baskı verir.Yani zorlama kesinlikle var.

• O kurma kolu eğer namluyu yamultsaydı emin olun pelet paramparça yapardı. O kadarda değil. Yamultmak için eşik değeri geçmek gerekir. Sizin dediğiniz eğer yamultursa, o kadar güçlü yayı olan 350 nin ilk kurmada namlusunun S olması lazım.

• Olmucak diye bir şey sölemedim sayın jay.Fakat sizde elinizden cfx in kurma levyesini kaçırın bakalım.Sonuçları merakla bekliyoruz.

• Olmucak diye bir şey sölemedim sayın jay.Fakat sizde elinizden cfx in kurma levyesini kaçırın bakalım.Sonuçları merakla bekliyoruz.

boşuna denemeyin, bende olmuştu:

1. plastik muzzle kırıldı,
    2. kurma kolu eğildi (eksenide kaydı)
    3. idealav'a gitti. muzzle yenisini taktılar, kurma kolu ise ekseni kayık olarak gittiği gibi geri döndü.

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• aynı marka aynı kalitede biri kırma namlu-biri alttan/yandan kurma iki silahı dikkate alırsak:

sabit namlunun isabetliliği daha uzun süre korunacaktır. ayarlı tek parça ayakların açıklamalarında hep " kırma namlularda oluşan namlu sarkması oluşmuş silahlarda dürbün ayarının yeterli olamadığı durumlarda kullanılır" yazıyor.

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• aynı marka aynı kalitede biri kırma namlu-biri alttan/yandan kurma iki silahı dikkate alırsak:

sabit namlunun isabetliliği daha uzun süre korunacaktır. ayarlı tek parça ayakların açıklamalarında hep " kırma namlularda oluşan namlu sarkması oluşmuş silahlarda dürbün ayarının yeterli olamadığı durumlarda kullanılır" yazıyor.

bi ara kemal aktaşın diana 350 sını ıncelemiştım bakaoutdorda 60 000 atış yapılmış fakat namlusu asaı sarkmıodu hatta sıfırı ıle arasında fark göremedım sadece sılahın menevişi eskımısti bıde dıpçıktekı kaucuk eskımısti.

• bi ara kemal aktaşın diana 350 sını ıncelemiştım bakaoutdorda 60 000 atış yapılmış fakat namlusu asaı sarkmıodu hatta sıfırı ıle arasında fark göremedım sadece sılahın menevişi eskımısti bıde dıpçıktekı kaucuk eskımısti.

Arkadaşım kemal aktaş vasili zaitzev mİ?? http://www.airgunsniper.com/ dan takip ettiğim kadarı ile bu adam 350 den şaşmayın dior.Ve yaylılarda en uzun atışı en ii yapan tüfek diordu.

• Valla ft veya 10 metre yarışmalarında kırma namlu büyük oranda ender kullanılır. bunun mikrometrikte olsa bir sebebi olmalı.Parende nin münazaracı(tartışmacı bir arkadaş olduğu hem yazılarından hem de avatarından ;kihhik, hissedilmekte.Fena bişey değil tabi bu.Ben severim.

• Valla ft veya 10 metre yarışmalarında kırma namlu büyük oranda ender kullanılır. bunun mikrometrikte olsa bir sebebi olmalı.Parende nin münazaracı(tartışmacı bir arkadaş olduğu hem yazılarından hem de avatarından ;kihhik, hissedilmekte.Fena bişey değil tabi bu.Ben severim.

Adamlar kırma namlunun ne kadar sağlıklı olduğunu çözememişte ondan sabit namlu kullanıyorlar :)

• Resmi Gönderi

Vasili Kemal Arkadaşımdır ve PCP silahları kullanmaya başladıktan sonra,kendisine üste para verseniz 350 magnum kullanacağını sanmıyorum.

FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25

Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

• kemal bey dıana 350 magnummun standart bı hw 100 un yapacaı ışı 3te 1 fıyatına yapacanı kendı forumunda yazmıştı.