Mustafa Serdar abinin yazısından alıntıdır : Elinden madem birşeyler geliyor,satıcıdaki 20 YTL lik tek parça ayaktan al,dampaya bak ve ona benzer şekilde bu ayağı modifiye edebilirsin,dampada olduğu gibi o ring sistemini rahat yaparsında,kızaklama burada biraz uğraştırır.
Bunun için bu tek parçanın ortasında karem si bir boşluk var,bu karemsi boşluktan ayağı boydan boya bir testere ile ikiye böl (şakla) şimdi elindeki dürbün 2 parça oldu,bir üst bir alt,bu kesimden sonra kesim yerindeki yaprak şeklindeki kısımları da kes,elimizdeki her parçanın diğeri ile kesilen yüzeyi " V " şeklindedir ve buraya göre 8 - 10mm lik bir kare çubuk bul ve bu ayağın boyunda kes,bu çubuk iki parça arasında kızaklama yapması için,sonra ayağın tam ortasını bul,bu noktadan sağa 2,5santim ve sola 2,5 santim delik delmek için işaretle,ve buralara Dampadakinin aynı ölçülerinde delikleri del,dampadaki aynı vidalardan tornacıda yaptır ve dampadaki o ringlerin aynılarından temin etdikten sonra bu kare metal kızağın her yerini az miktarda gresle ve monte et,tabi o deliklerden bu kare demiri de delmen gerekecek.
Ben şahsen 150 YTL verip dampa ayak almaktansa tek parça ayağı modifiye etmeye razıyım. yanlız hayatımda hiç dampa ayak görmedim. Satan bir yerde yok buralarda araştırdım.dolayısıyla mustafa abinin tariflerini tam anlamadım. elinde dampa ayağı olan varsa ayrıntılı fotoğraflarını çekip bu başlık altına koyabilirmi? yada tarifleri şematik olrak cizip gönderebilcek arkadaşlar varsa onların da yardımlarını beklerim. selam ederim taner.