namluyu kılavuz ile mi açıyorlarmış yani somun dişi açar gibi ?
ilginç
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
namluyu kılavuz ile mi açıyorlarmış yani somun dişi açar gibi ?
ilginç
namlular broşlama denilen yöntemle yapılıyor. bir nevi kılavuz diyelim. namlunun içine yiv seti oluşturacak şekilde hazırlanmış broş tığı pres yardımıyla yukarıdan aşağı çekilir. burda kaliteyi namlunun malzemesindeki homojenlik, eksenden sapma, yüzey pürüzlülüğü faktörleri belli ediyor
dünyadaki tek namlu lw değil. kimin yaptığı değil nasıl yapıldığı mühim. mesela evanix namlularının da lw den farkı yok gibi. hatsan da yapsa doğru teknik ile yapıyorsa sorun yoktur. ama bir namluda kalite kontrol sistemi yoksa iyi teknikle de yapsanız, namlu giriş çıkışındaki özensizlik o namlunun işe yaramasını engeller, lw de olsa başka markada olsa. veya namluyu 5.53-5.54 veya 5.49-5.48 gibi toleranslarda yaparsanız, uygun pellet i bulamadıktan sonra ne yapayım öyle namluyu.
bu bt65 5 para etmez ben mermiyi giderken goruyorum boyle işmi olurya yok satıyor birde olucak iş değil her mermiyi denedım ne hiz var ne stabıl atıs 80 metrede gamo raptor bıle asagı dusuyor hedefın 2 ayrı tufekte denedım 2 sıde aynı
bu bt65 5 para etmez ben mermiyi giderken goruyorum boyle işmi olurya yok satıyor birde olucak iş değil her mermiyi denedım ne hiz var ne stabıl atıs 80 metrede gamo raptor bıle asagı dusuyor hedefın 2 ayrı tufekte denedım 2 sıde aynı
saniyede en az 320 metre giden bi palleti görüyosanız eger bravo !
Mermi 30 grain ise 320 m/s ile çıkabilir ama 50 metrede 270 'e , 100 metrede 220 m/s ' ye düşer , çok iyi gözler görebilir imkansız değil , bu arada arkadaşın tüfeği arızalıydı yanlış hatırlamıyorsam yavaş attığından şikayet ediyordu.
Mermi 30 grain ise 320 m/s ile çıkabilir ama 50 metrede 270 'e , 100 metrede 220 m/s ' ye düşer , çok iyi gözler görebilir imkansız değil , bu arada arkadaşın tüfeği arızalıydı yanlış hatırlamıyorsam yavaş attığından şikayet ediyordu.
bence mümkün degil görmesi insan gözü saniyede 24 kare görür 320 kareden bahsediyoruz
Güneş arkanızdaysa; dürbünden bakıldığında, genellikle pelletler görülebiliyor.
Güneş arkanızdaysa; dürbünden bakıldığında, genellikle pelletler görülebiliyor.
Evet güneş arkadayken pelletin etegi parlıyor yansımayla görülüyor .
Arkadaşın demek istediği önünüzden 320 m/s ile geçerse görünmeyeceği , ki nispeten doğru sayılır , bizim demek istediğimiz ise dürbünden merminin düz rotası sayesinde gidişini görebilmemiz.
http://www.youtube.com/watch?v=KTkoMysfPV4
uygun koşullarda çok daha net şekildede görebiliyor
Arkadaşın demek istediği önünüzden 320 m/s ile geçerse görünmeyeceği , ki nispeten doğru sayılır , bizim demek istediğimiz ise dürbünden merminin düz rotası sayesinde gidişini görebilmemiz.
evet dürbünle güneş arkada çok iyi göz görebilir ama acı arkadan degilde 5 derece bile yandan bakılsa gözükmesi imkansız