AT-44 Namluyu Sökememe Problemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar geçtiğimiz hafta forumdan temiz kurcalanmamış ve sıfır ayarında olduğunu düşünerek bir at44 almıştım, aslında gayet temiz tüfek fakat iki gün önce namlu o-rinlerini değiştirmek için namluyu sökmeye çalıştığımda gördümki namluyu tutan iki setiskur vidadan arkadakinin baş kısmı tamamen yenmiş durumda, alyan tutmuyor, dolayısıyla dönmüyor. İki gündür düşünüyorum sürekli ne yapabilirim diye.
    Bilen, yol gösterebilen olursa minnettar olurum
    Bu arada bir daha ikinci el tüfek mi aman aman...
    Samet

• Samet geçmiş olsun, valla benimde 2.el en çok rahatsız olduğum konu bu sonradan ortaya çıkan süprizler. Sana tavsiyem çok kurcalamadan fabrikaya göndermen yada Serdarla bir konuşayım biz burda bir formül bulmaya çalışalım. Saygılar

• Samet geçmiş olsun, valla benimde 2.el en çok rahatsız olduğum konu bu sonradan ortaya çıkan süprizler. Sana tavsiyem çok kurcalamadan fabrikaya göndermen yada Serdarla bir konuşayım biz burda bir formül bulmaya çalışalım. Saygılar

İlgin için teşekkür ettim ağbi, konuştuğumuz gibi yaparım, ayrıntıları zaman içinde konuşmak üzere.
    Saygılar

• geşmiş olsun samet hocam umarım en kısa zamanda halledersin şöyle bir şey deneyebilirsin alyanın ucuna az miktarda japon yapıştırıcısı damlatıp o sıyrılan vidanın içinde dondurup deneyebilirsin zaten küçücük vida az bir oynata bilsen çıkar

• geşmiş olsun samet hocam umarım en kısa zamanda halledersin şöyle bir şey deneyebilirsin alyanın ucuna az miktarda japon yapıştırıcısı damlatıp o sıyrılan vidanın içinde dondurup deneyebilirsin zaten küçücük vida az bir oynata bilsen çıkar

Hocam teşekkür ederim, bugün fabrika ile görüştüm göndermemi istediler, eğer fabrikanın yapamayacağı bir durumsaki herhalde değil, Ankarada kendi imkanlarımızla halletmeye çalışacağız.
    Tek bir setuskurun yenmesi elimizi kolumuzu bağlıyor işte, ilgin için teşekkürler tekrar.

• Samet biz bu durumlarda çürütme yaparız. Diyelim ki vidanın diş üstü çapı 3.8 mm, diş altı çapı tahmini 3 mm olur. Yani dişi paso diş üstü 3 mm dir. Allen vidanın yenisinde sağlıklı ölçebilirsin. Bu ölçüyü buılunca allen yerinden 3 mm ile delersin. Vida boyu kadar inersen iyi olur.Artık tutunma imkanı kalmamıştır, sivri bir nokta ile açma yönünde tıklayarak döndürüp çıkarabilirsin. Olmadı bana gönderirsin ;rofl.;

• Samet biz bu durumlarda çürütme yaparız. Diyelim ki vidanın diş üstü çapı 3.8 mm, diş altı çapı tahmini 3 mm olur. Yani dişi paso diş üstü 3 mm dir. Allen vidanın yenisinde sağlıklı ölçebilirsin. Bu ölçüyü buılunca allen yerinden 3 mm ile delersin. Vida boyu kadar inersen iyi olur.Artık tutunma imkanı kalmamıştır, sivri bir nokta ile açma yönünde tıklayarak döndürüp çıkarabilirsin. Olmadı bana gönderirsin ;rofl.;

Erhan Ağbi teşekkür ederim, şimdilik fabrikasına yolladım sağolsunlar ilgilendiler ve göndermemi istediler eğer sorun çözülmezse dediğin yöntemlerin yanı sıra Ankaradaki usta ellerden yardım isteyebilirim :) Nazik teklifin için teşekkür ederim :)