arkadaşlar tüfek hafta ortasında kargoyla elime ulaştı. dün bodrum katından dürbün sıfırlamak için 20-25 pellet attım. bu gün ilk defa dışarıda atış için tüfeği çıkardım. sanırım bi 50 pellet atıştan sonra garip bi durum farkettim:
tüfeği kurup kapattıktan sonra emniyeti kapatıp tetiğe basmaya çalıştığımda basmadığını gördüm. kafamı kaldırıp baktığımda namlunun tam kapanmadığını farkettim. bi kaç mm aşağıdaydı namlu ama pellet gözükücek kadar değil.
sonraki bir kaç atışımda bunun yine olduğunu gördüm. meğer ben kundağı atış yastığına dayadığım anda namlu açılıp aşağı düşüyormuş. ama çok sert dayadığımı filan düşünmeyin. resmen bebeği yatağına yatırır gibi bırakıyorum kundağı ama yine de namlu aşağı düşüyor. sebebi kundak vidalarındardır diye düşünüp bagajdaki yıldızla biraz sıktım. çok sıkı değillerdi ama çeyrek tur filan döndüler. tüfek daha yoldayken aklımdaydı vidalarını kontrol edip sıkmak ama elime alınca unuttum sanırım bu arada namluyu tutan dişe de baktım. bi kaç kere bastırdım fakat bi problem varmış gibi görünmedi. bundan sonraki atışlarımı hep namluya dikkat ederek yaptım ve bi sorun yaşamadım. ancak eve dönmek üzereyken yaptığım son bi kaç atıştan sonra tam namlunun kırıldığı yerden çok hafif "tıssss" sesini duydum. yani atıştan sonra sanki hava kaçırır gibiydi.
sizce namlunun bu kadar kolay açılması normal midir? değilse neler yapabilirim bilgili arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.