Efelerle bugün gaziemirde buluştuk, serhat arkadaşımızın hazır chrony sinide bulmusken farklı peletlerle test yapayım dedim.
sonuçlar oldukça ilgi çekiciydi
atışları tüfeği aynı yere sabitleyerek aynı mesafeden her peletle 5 er atış şeklinde yaptım, sonra ortalamasını aldım, ortalamaları yuvarladım daha net olsun diye yuvarlarken abartmadan matematiksel olarak hesaplayarak yaptim. tüfeklerin ikiside 5.5 mm di
Daha önce ki testimde diana mod 54 ümle 14.33 grain benjamin discovery peleti ortalama 805 fps ile atmıştım.
bugünkü testte ise diananın ucuna ilk testten farklı olarak moderatör takılıydı hızda çok küçük bir fark harici bir eksisi yok moderatörün
sonuçlar:
Hatsan mod 85 sniper 5.5 mm
1-jsb exact jumbo rs 13.43 grain : 685 fps
2-benjamin discovery 14.33 grain: 750 fps
3-gamo pro hunter 15.43 grain: 755 fps
4-jsb exact jumbo 15.89 grain: 655 fps
Diana mod 54 Airking 5.5mm
1-jsb exact jumbo rs 13.43 grain : 755 fps
2-benjamin discovery 14.33 grain: 800 fps
3-gamo pro hunter 15.43 grain: 845 fps
4-jsb exact jumbo 15.89 grain: 750 fps
jsb peletler namluya tam oturmuyor, herkesin çok sevmesine rağmen şu jsb peletlere birtürlü alışıp sevemedim, sanırım yaylılar için uygun değiller 10 un üzerinde yaylıyla defalarca değişik modellerini denememe rağmen hiç tatminkar sonuç alamadım jsb lerle
hatsanın mod 125- 125 sniper- 99- 95 serileri yine aynı şekilde şu an sahip olduğum tüfeklerle hep gamo marka peletlerle iyi sonuçlar aldım. hem çıkış hızları yüksek hemde isabetleri jsb lere göre bariz daha iyi
Gamo fanı falan değilim ancak jsb nin neredeyse yarı fiyatına satılan pro hunter ve pro magnum peletler herzaman isabet konusunda beni çok memnun bıraktı.
diana ve mod 85 lede pro hunter peleti şiddetle tavsiye ederim.
dürbünle yaklaşık 35-40 metrede grupman denedim bugün jsb ler yine dağınıkken, pro hunterlar neredeyse aynı yeri vurdu