Bu resimde crosman 2100 namlusunu 37cm den kestim namlu ucunu dikkatlice törpüleyip namlu ucuna gelen ve kesme işleminden kaynaklanan çapakları temizleyip kesme işlemini tamamladım.
Namlu ucuna yerleştirmeyi planladığım yay 15,5 cm uzunluğa sahip ,iç çapı ise 7mm ,yine yayın namluya girecek kısmının tel aralıklarını bir birine yaklaştırdım amaç ;numludan itibaren düz bir hatta tutmak .
Birinci resmin devamı niteliğinde ,son kontrollerimi yaptım .
Namluya yerleştirdiğim conta sert plastik malzemeden kesip hazırladım ,iki görevi var ;ilk olarak namlunun dış namlu içinde salınımını dik tutmak ikinci görevi ise yay için geriden destek vazifesi sağlamak.
contanın iç kısmı; namlu ile sıkı gecmesi için , 1mm kadar namludan daha dar olması sıkı geçmeyi sağladı.
Namlu ucuna contayı takıp 1cm boşluk bıraktıktan sonra açığa çıkan namlu ucuna iki tur bant sardım burdaki amacım yayın namluya tam boşluksuz oturmasını sağlamaktı.
Yay etrafına sardığım bez (petrollerden aldığımız, her zaman tedarik edilebilir)namlu yolunda ''gezin sabitleme ve sağ -sol ayarını yapmak için açılmış (saç vidası yatağı)delikler''önüme cıkardığı yatak çıkmalarını yuvarlak çelik törpüsü ile temizledim.
Uygun ebatta kestiğim malzemeyi yayın etrafına sıkıca sardıktan sonra uc kısımlarını açılmaması için bally ile yapıştırdım,resimde görüldüğü gibi dış kısmına ince yağ uyguladım burdaki amacım sardığım malzemenin namlu içinde tatlı sıkı geçerken kırışmasını ve kolay ilerlemesin sağlamaktı.
Tamamlanmış hali ,uc kısmından iki spir dışa çıkma braktım ve üzerini bant kullanarak üç tur sardım arpacık iç yatağını girecek olan bu kısma özellikle dikkat ettim arpacık iç yatağının kuturuna bire bir oturmasını istedim
Bu çalışmamda emeğini ve vaktini esirgemeyen cabrail kardeşime teşekkür ederim ,ayrıca fikir veren Murat abime(TheNightHawk®) ve fotoğraf düzenlemelerinde Onur (Nucleex) kardeşime teşekkür ederim.
Tüfeğin performasını ve etkilerini yarın detaylı olarak ekleyeceğim ama ses konusunda neredeyse sıkıntım kalmadı