DIANA MOD.460 Magnum bakım işlemi "Togay Yurtsever"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar,

Bugün Togay abim "Ademi" Adem abimizin DIANA MOD.460 Magnum tüfeğini söktü ve bakım-yağlama işlemi yaptı, "Tutankamon" Abdullah abim, "Çöl Kaplanı" Fırat abim hep birlikte idik, hem güzel bir gün geçirdik, hem de bir yandan çalışmayı yaparken fotoğraf çekip forumumuz adına sizlerle paylaşmak istedik.

Resimlerin büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayın.

460 Magnum bakım için bekliyor ve bakım işlemi için kundaktan ayrılıyor;

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ana gövdeyi kundaktan ayırdıktan sonra, ilk olarak DIANA'nın manuel emniyet sistemi göze çarpıyor, bu sistem tüfeği kurduğunuzda tetikteki olası bir aksaklıktan yayı serbest bırakmasına karşı kurma kolunu kilitli tutuyor ve yayın serbest kalmasını önleyip, dolayısı ile o sırada pellet yüklüyorsanız parmağınızın kopmasını engelliyor.

Benim HW97k'yı kurarkenki kurma kolunu tutma sıkıntım bu tüfekte hiç olmuyor. :)

Manuel emniyet sistemini söküyoruz;

• Manuel emniyet sistemi ve tetik bıçağı sökülmüş durumda;

Şimdi ise fotoğrafta görüleceği gibi yayı ve pistonu çıkarmak için 2 pimi söküyoruz, her birine tüfeğe bastırarak alyan anahtar geçirip pinleri çıkardık, daha sonra yeniden tüfeğe bastırarak alyan anahtarları çıkardık ve tüfek üzerindeki baskıyı yavaşça çekerek yayı tehlikesiz bir şekilde boşa çıkardık;

Piston dış silindirini çıkaramadık, o anki elimizdeki alyanların kalitesizliğinden iç taraftaki alyan vidayı açamadık.

Parçaları uygun şekilde temizledikten sonra yayı yağlama işlemine geçiyoruz;

• The content cannot be displayed because it is no longer available.

Piston dış yüzeyi yağlanıyor;

Bakım-yağlama işlemleri bittikten, pistonu o an çıkaramadığımız piston dış silindirine geri yerleştirip, yayı ve tetik bıçağını takıp, tüfeği atışa hazır hale getirdik ve bir kaçar atış yaptık. :)

• Resmi Gönderi

Emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ederim,

Sizlerin sayesin de gerçekten mükemmel bir kütüphanemiz oluşuyor,

Hepinizi AirGunTürk Ailesi adına tebrik ederim.

• Elinize kolunuza sağlık arkadaşlar ,

Artık yeni bir hedef belirlemeliyiz o da Dünyanın en büyük havalı tüfek kütüphanesi olmak ne dersiniz .

• Elinize sağlık, dikkatimi çekti fabrika hiç yağ sürmemiş mi bu tüfeğe? çok ilginç yayda falan hiç yağ görünmüyordu.

Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

• Canım benim ya ne güzel tüfek :P Yapanların eline sağlık hiç içini görmemiştim ayrıca açmam gerekirse iyi bir kılavuz oldu teşekkürler.

Elinize sağlık, dikkatimi çekti fabrika hiç yağ sürmemiş mi bu tüfeğe? çok ilginç yayda falan hiç yağ görünmüyordu.

yabancı forumlarda da aynı şey söyleniyor hiç yağ yok diye ve bendekinde de dıştan görebildiğim yok, ayrıca bakım kılavuzunda da yağlamaya gerek olmadığı yazıyor ?( .

• çok güzel bi çalışma elinize emeğinize sağlık ;d;

Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

• Çevremde havalı tüfeklerden anlayan bir kişi bile yok ve bir mod 460 kullanıcısıyım. Bu silahı sökebilirmiyim die kara kara düşünürken imdadıma yetiştiniz sonsuz teşekkürler.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Thorgal (14 Mart 2008 23:30).

• elinize sağlık güzel bir paylaşım sergilemişsiniz.

yalnız bir sorum olacak. en son yayı geri takarken zorlamaylamı takılıyor? nasıl takması yani? ben daha hiç sökmedim.

FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

• Arkadaşlar teşekkürler, :)

Mustafa abi asıl biz sana teşekkür ederiz, böyle güzel bir forumu kurupta yönettiğin ve böyle güzel bir ortam hazırladığın için, tabiki bunlarlada sınırlı kalmadın, Allah razı olsun.

Tuka, tüfeği ben sökmediğim için bilmiyorum fakat Patriot'tan çok daha kolay takılacağına eminim, yalnız dikkat edilmesi gerek bir nokta var, yayı bastırıp takarken 2 pimi geçireceğinde emniyet etkin olmayacak, yani kendine doğru çekik olacak sanırım. Togay abim daha iyi yanıtlayacaktır sorunu. :)

• Elinize sağlık, dikkatimi çekti fabrika hiç yağ sürmemiş mi bu tüfeğe? çok ilginç yayda falan hiç yağ görünmüyordu.

Dostum evet ıyı cekmıs dıkatını.Bende ılk actıgımda cok sasırdım.Tufegın hc bır yerınde gram yag yoktu.Bızde o eksııklıgı boylelıkle gıdermıs olduk.Kaucuk esaslı gres ıle.

[Resim Engellendi: http://img340.imageshack.us/img340/4376/copyof1004006gp8.jpg]

cukurovateam.png

Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

• Teşekkürler.Bu tüfeğin üzerinde(460)benim tanıtım, prezentasyon emeğim çok fazla.Forumlar bazında ilk alan benim ve gerek görünümünü gerek fonksiyonalitesini elimden geldiğince objektif olmaya gayret ederek tanıtmaya çalıştım.Epey bi rezistans vardı başlarda şüpheyle yaklaşılınıyordu.Şimdi 460 sahiplerinin arttığını gördükçe doğrusu seviniyorum.Duygusal açıdan kendine bağlayan bi tüfektir,otomobil dünyasında ford mustang neyse benim için havalısilahta 460 odur(klasik olmaya adaydır bence).Ayrıca son fotoda(Aile fotosu gibi olmuş çok güzel) görüldüğü gibi sırım gibi de bi tüfektir.

• Resmi Gönderi

Teşekkürler.Bu tüfeğin üzerinde(460)benim tanıtım, prezentasyon emeğim çok fazla.Forumlar bazında ilk alan benim ve gerek görünümünü gerek fonksiyonalitesini elimden geldiğince objektif olmaya gayret ederek tanıtmaya çalıştım.Epey bi rezistans vardı başlarda şüpheyle yaklaşılınıyordu.Şimdi 460 sahiplerinin arttığını gördükçe doğrusu seviniyorum.Duygusal açıdan kendine bağlayan bi tüfektir,otomobil dünyasında ford mustang neyse benim için havalısilahta 460 odur(klasik olmaya adaydır bence).Ayrıca son fotoda(Aile fotosu gibi olmuş çok güzel) görüldüğü gibi sırım gibi de bi tüfektir.

Sevgili Himalaya, Zaten Diana, AA TX200 ve HW97 nin üstün başarıları üzerine bu modeli üretirken maksimumda özen gösterdi,örneğin TX200 ün olası pellet yükleme sırasında 2. emniyet özelliği HW97 de yok iken Diana bu modelinde de eski 48-52-54 modellerinde olduğu gibi kullandı ve bence isabetliliği,hafifliği,ergonomisi ve diğer iki rakibine karşı Ekstra gücü sayesin de öne geçti ama,TX200 ve HW97 nin tartışmasız üstünlüğü ön yargısının yıkılması da oldukça uzun zaman alacaktır. :Bal:taC: