Merhabalar geçtiğimiz günlerdeki bursa av doğa fuarına gittim.Büyük umutlarla sabah kalkıp eskişehirden yola koyuldum.İnternetten gördüğüm bir çok havalı tüfek ve silahı inceleme fırsatı bulurum ve alırım diyerek fuar alanına vardım.Sağolsunlar kapıda güleryüzle karşılandık davetiyemizde vardı masrafsız giriş yaptık.İçeri ilk girişte gözlerim ayna gibi parlamaya başladı.Her yerde silahlar tüfekler oltalar vs biliumun icat .Tamam dedim güzel şeyler görücem dokunup alabilicem
İlk olarak büyük bir stand kuran GAMO firmasının standına baktım .Bütün tüfekler vitrinin içinde 2 yeni modeli kurcalayabiliyorsunuz.Diğerleri yasak Ama tabi o gazla eskişehirden geldiğim için merak ettiğim modelleri rica ederek firma yetkilisinin o süper nazikliği ile hiç sıkılmadan bütün pelletlerin özelliklerini bile dinleme fırsatı buldum .Beğendiğim internetten incelediğim tüfeklerini elime alıp kurcalama şerefine nail oldum .Adını doğru telafuz ediyorsam şamilbey firma sahibi ile samimi diyaloğumuz oldu kendisi standda satış olmadığı için diğer bir hangarda bulunan bir kaç av bayisi standından tüfeği biraz makul fiyata beraber giderek alabiliriz dedi.
Üstüne birde Gamo nun 2012 gıcır gıcır dergisini tek olmasına rahmen bana hediye etti.Sevindim sıcak davranışından ötürü çok teşekkür ettim fuar alanını gezeyim tekrar geleceğim diyerek ayrıldım.
Gözlerim türk firmalarını arıyor tabi internette 1000 lerce tüfek var model model hepsini bulurum umuduyla ilerlemeye başladım .Ara babam gez derken zar zor Hatsan firmasının standının önüne geldim .Ordada Gamo firmasından gördüğüm alakayı göremeyince bir kaç tüfeği elledim kaçtım.
Diğer standlara göz atmaya başladım.Arada bir çok balıkçı standı doluydu kamışlar oltalar vs sonra uzaktan bir kestim şahin gibi gözlerle Hammerli standı hop dedim koş ufuk hammerlilarla içli dışlı ol .Gittim standa yine tüfekler vitrin içinde başında bir güvenlik gibi çalışan diyalog aynen şu şekilde.
-Merhaba iyi günler tüfekleri inceleme fırsatımız varmıdır?
-Malesef ellemek yasak sadece benim elimdeyken bakabilirsiniz.
-Nasıl yani dokunamayacakmıyım şimdi burası fuar alanı değilmi bakmadan nasıl alacağım en azından bir kundağına vs bakayım.
-Olmaz beyefendi müşterilerin eline satılan malzemeleri vermek yasak.
-Peki saolun ne diyeyim ilginç .
Dokunamadım anlıyacağınız tüfeklere başkalarıda geldi vitrine bakarken yok kimseye elletmiyorlar sanırsınız elmas kaplama:)
Daha sonra av bayilerinin olduğu ikinci salona geçtim orada tüfek silah satışı yapılıyor.Hah dedim tamam sırıta sırıta girdim 2. salona oda ne içeri karnaval gibi çat çut pat pat pot puf heryerden boşa sıkılan tüfek ve silah sesleri.Kabus gibi standda silahlara ardı ardına tüp takılıp boşa otomatik pat pat pat boşaltmala ,tüfekleri boş kurup çat cut sıkmalar.
Bir iki av bayisi standına gittim .Oda ne ne kadar gereksiz tüfek var ise duvarlarda asılı evinizde olsa bebek gibi bakacağınız tüfekler tozlu pislikten geçilmiyor.Üstüne üstlük internet satış fiyatlarından daha pahalı.Alabileceğim tüfek listesini yapıp gittiğim için ne ne kadar yanında ne gibi hediye var biliyorum.Lakin hangi av bayisine sorsam bu tüfek için hediye yokmu .Hemen var tabiki olmazmı 2 kutu sacma 10 liralık
Ve inanmazsınız o çatırdı patırtının içinde günlerdir boşa sıkılan tüfekler faiş fiyata satılıyordu belliki kendi dükkanlarında duran ürünler kimbilir 100 lerce 1000 lerce kez de orada boşa atılmıştır.
Sabahın köründe kalkıp bursaya gittiğimemi yanayım birşey alamadan gelemememi yanayım bilemedim.Balık oltası alayım dedim bizim burdakilerle aynı fiyat 1 lira ucuzu bile yok taşımak gereksiz bir tek iğne alamadan 1 saatte terk ettim sinirlendim üzüldüm.
Bir çok firmanın olmayışı bende hayal kırıklığı yaşattı büyük bir organizasyon olabilir lakin benim dişimin kovuğuna kesinlikle girmedi.Dönüş yolunda otobüsde Gamo kataloğuna baka baka yalana yalana eskişehire geri döndüm .
Bir kaç fotoğraf cektim telefonla zaten çekebilecek kayde değerde birşey yoktu .Yazıyı okudugunuz için de teşekkür ederim