pcp tüfeği büyük hacimli 200 bar tüple sürekli beslemek

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkeze iyi günler.Arkadaslar kafamda bir fikir var ve sizle paylaşmak istiyorum.T12 tüfeğimi 6tl 300 bar bir tüple dolduruyorum.Dolum yaparken 200barı gecmeden dolumu yapıp dolum ucundaki havayı tahliye ederek atıs yapıyordum.Gecen buluşmada tüpteki hava 190 bara gelince hortumu hiç cikarmadan atışlara devam ettim (tüp vanası acık)yani tektar tekrar dolum yapmadan atışları tamamladım.Bu şekilde atış yapmak devamlı silahı doldurmaktan çok daha kolay oldu.Malum doldur boşaldı tekrar doldur derken basınçlı hortumdan harcadığımız hava cabası.Merkak ettiğim seylere gelince

1----Devamlı tüpün acık hortumun tüfeğe bağlı olarak atışa devam edilmesi tüfeğin dolum valfi için zararlı olurmu?
    2----1lt,2lt veya 3litrelik (200bar 300bar test basıçlı) bir tüp alıp (bu tüler medikal tüpler ve fiyatları 75tl-140tl arasında değişiyor) sağa sola giderken canta taşınırmı?Hiç tüfekten cıkarmadan 3tl bit tüp kaç atış yaptırır?Ben musata abinin tüp dolum hesaplama programından mikro hortumu seçtim ve tekrar dolum yapılacak basıncıda 195 bar dedim 199 dolum yapabilirsiniz yazdı.Bu eğer öyleyse süper bir değer :) 300 bar tüple uğraşmaya gerek yok.Elimde dalışlarımda kullandığım 12tl 220bar tüplarim var bunları kullanmak cok daha mantıklı olur gibi.Siz n dersiniz?

http://www.aluminyum-tup.com/Medikal%20T%C3%BCp Buda bahsettiğim tüplerin satışını yapan site.

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• Hortumun içindeki hava çok önemli değil . 1 atışlık hava alt tarafı. 30 dolumda 30 atışlık yani 1 scuba tüpte 1 dolumluk hava tahliye valfinden gidiyor , 29 veya 30 pek farketmez diye düşünüyorum.

filinta

dulce bellum inexpertis

• Hortumun içindeki hava çok önemli değil . 1 atışlık hava alt tarafı. 30 dolumda 30 atışlık yani 1 scuba tüpte 1 dolumluk hava tahliye valfinden gidiyor , 29 veya 30 pek farketmez diye düşünüyorum.

bende öyle düşünüyorum

• Hortumdaki hava kaybının önemini dolum hesaplayıcıda micro hortum ve normal hortum arasındaki farka bakarak anlayabilirsiz arkadaşlar.Ayrıca bu havayı hiç kaybetmediğimizi düşünürsek cok ciddi bir tasarruf sağlarız.

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• 30 dolumda 1 dolum hava boşa gidiyor , 1 scuba tüpte 30 atış kazanabilirsiniz , ama harcayacağınız emeğe ve zamana değmez. Onun yerine regülatör tasarlayıp 1 dolumda 30 yerine 50 atış yaparsanız %5 değil %40 tasarruf yaparsınız.

filinta

dulce bellum inexpertis

• Tüp sürekli bağlı iken tüfeğinizin hava girişi atış trasferinden yavaş ise dolum valfi çalışacaktır
    6 lt 300 bar tüpünüz var. Birde 200 bar 3 lt alacaksınız. Ara bağlantı ile iki tüpü birbirine bağlayıp küçük tüpü diğeri ile kaç defa dolarsa hep üst stabil basınçta doldursanız. (Havanın tüfeğe girişi gibi yavaş transfer sağlayarak) Tek manömetre, tahliye valfsiz, micro hortum, boruyu küçük tüpten anahtarla sökseniz, büyük tüpte dolum hortumu sabit kalsa nasıl olur. Saygılar

• Tüp sürekli bağlı iken tüfeğinizin hava girişi atış trasferinden yavaş ise dolum valfi çalışacaktır
    6 lt 300 bar tüpünüz var. Birde 200 bar 3 lt alacaksınız. Ara bağlantı ile iki tüpü birbirine bağlayıp küçük tüpü diğeri ile kaç defa dolarsa hep üst stabil basınçta doldursanız. (Havanın tüfeğe girişi gibi yavaş transfer sağlayarak) Tek manömetre, tahliye valfsiz, micro hortum, boruyu küçük tüpten anahtarla sökseniz, büyük tüpte dolum hortumu sabit kalsa nasıl olur. Saygılar

Kısaca anladığım her atış sonrasında kücük tüp ,300 barlıktüpten dolarak hep 200 barda kalacak böylece tüfeğimizde hep 200 barla atş yapacak yada kaç bara ayarlarsak o basıçla ateşlenecek.Doğru anladıysam süper fikir.Kabaca bi çizermisin sistemi??

Steyr lg110 ft

Nikko 10-50-60

Huglu Px5 pro .22

Vektoroptic 3-18-50

Hw100s .177 (12fpe)

Hw97k .177 (12fpe)

Zoraki .177

• Sizin anladığınız şekilde kullanm için iki tüp arasına hava regülatörü takmanız gerekir. Böyle yüksek basınçta çalışan regülatörü ülkemizde bulamadım. Zaten böyle bir regülatöre sahip olsak sadece 300 bar tüpü tüfeğe bağlar geçişi stabil basınca ayarlar tadına doyulmaz atışlar yapardık. Siz 195bar tüpü sürekli bağlı tutarak 150 bar altına düşünceye kadar stabil atış yapmak istiyorsunuz. Tüfeğin tüpü gibi kullanılan bu tüp dolum istediğin de tüfekten ayırıp diğer 300 barlık tüpe ara hortumla bağlayıp 195 bara tamamlamanız. Sadece 300 barlık tüpü doluma götürmeniz. Saygılar