Herkeze iyi günler.Arkadaslar kafamda bir fikir var ve sizle paylaşmak istiyorum.T12 tüfeğimi 6tl 300 bar bir tüple dolduruyorum.Dolum yaparken 200barı gecmeden dolumu yapıp dolum ucundaki havayı tahliye ederek atıs yapıyordum.Gecen buluşmada tüpteki hava 190 bara gelince hortumu hiç cikarmadan atışlara devam ettim (tüp vanası acık)yani tektar tekrar dolum yapmadan atışları tamamladım.Bu şekilde atış yapmak devamlı silahı doldurmaktan çok daha kolay oldu.Malum doldur boşaldı tekrar doldur derken basınçlı hortumdan harcadığımız hava cabası.Merkak ettiğim seylere gelince
1----Devamlı tüpün acık hortumun tüfeğe bağlı olarak atışa devam edilmesi tüfeğin dolum valfi için zararlı olurmu?
2----1lt,2lt veya 3litrelik (200bar 300bar test basıçlı) bir tüp alıp (bu tüler medikal tüpler ve fiyatları 75tl-140tl arasında değişiyor) sağa sola giderken canta taşınırmı?Hiç tüfekten cıkarmadan 3tl bit tüp kaç atış yaptırır?Ben musata abinin tüp dolum hesaplama programından mikro hortumu seçtim ve tekrar dolum yapılacak basıncıda 195 bar dedim 199 dolum yapabilirsiniz yazdı.Bu eğer öyleyse süper bir değer 300 bar tüple uğraşmaya gerek yok.Elimde dalışlarımda kullandığım 12tl 220bar tüplarim var bunları kullanmak cok daha mantıklı olur gibi.Siz n dersiniz?
http://www.aluminyum-tup.com/Medikal%20T%C3%BCp Buda bahsettiğim tüplerin satışını yapan site.