Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • nasıl yani silahı yağlamamak mı gerekiyor. Peki bu8 sumatrada da böyle mi oluyor. Ben yağlarsak patlama olur mu diye merak ediyordum.

pcp silahın dışını yağlı bezle silersen bi problem olmaz önemli olan oringlere yağ değdirmemen.dışarıdan kullandığın yağla bir patlama olmaz ancak origlere değip deforme olursa hava kaçırmaya başlar.

Weihrauch hw100s 5.5 + remington 4-16 *50AO

hatsan at44-10 optima 4-12*44

• Mehmet beye katılıyorum.WD40 harika bir temizliyici ama korucu özelliği o kadar güvenilir değil.
    Mağlumunuz Mersin'de bulunuyorum nemli memleket.
    Dynamax'ı WD40 ile yağladıktan sildikten ve kundak hariç hiç bir metal aksamına dokunmadan kutusuna yerleştirdim.
    Aradan 3 hafta sonra baktığımda toz gibi namlunun üstünde pas izleri vardı.Tekrar WD40 ile temizledim ve geçti tabi.
    Ama Mersin'de bulunun bir av bayinden Silah koruyucu yağ aldım(yağın adı da silah koruyucu) tüm metal aksamını.
    2 aydır kutusunda bekliyor tertemiz pırıl pırıl duruyor yaz ayında olmamıza rağmen.

Daystate Air Wolf MCT 22. Nikko Sterling 8-32x60
    Gamo Dynamax 22. 3-9x56 BSA
    Gamo ViperSkeet Gamo Reddot
    Gamo PT85 socom Barska Electro Sight

• namlu içinde biraz da olsa yağ bulunsa ve biraz daha güçlü bir çıkış elde etsek fena mı olur. Bunu tehlikesiz elde etmenin bir yolu yok mu acaba <*

• Evet kolay yolu var, daha güçlü bir silah almak.

Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

• Önemli olan isabetli olması silahın gücü değil. Kaliteli koruyucu silah yağı arıyorsanız şu ürüne bakın Gunslick 85104 Gun Foam. Wd40 bildiğim kadarıyla koruyucu değil, temizleyici. Kuruduğu zaman sakızlaştığını da okumuştum.

• Arkadaşlar siz tüfeginizin dışını hafif wd40,balistol yada tüfek yağlı bezle kullanım sonrası silin bırakın.Yabancı birçok forumda tüfeği aldıktan sonra namlu içini hiç silmeyip (15-16 yıl boyunca) halen ilk günkü gibi nokta atışı yaptığını söyleyen birçok yorum var. :) Sadece tüfek uzun süreli kullanılmayacaksa hafif yağlı bezle geçmekte fayda olduğundan bahsediliyor :thumbup:

• Konu eski, arama yaparken benzer konu açmamak için buradan devam edeyim.

PCP tüfeğinizin namlusunu yağlıyormusunuz ? Her 1-2 bin atıştan sonra yağlanmalıdır gibi bir zorunluluk varmı ? askerde her hafta tüfekler yağlanır, sanırım PCP lerde durum farklı forumda bu konuda bilgi az..

hatsan at44
    hatsan bt65
    hatsan galatian
    hatsan barrage
    Hatsan nova
    Hatsan herkül

Kral Pro
    Kral puncher bulpup
    Kral puncher maxi
    kral puncher jumbo

AA s510
    etc..