Arkadaşlar kiminizin bildiği üzere oksijen ile yağ birleştiğinde patlama oluyor (şahit olmadım bu güne kadar)
Oksijen kaynağı yapan bir kişi asla eli yağlı iken oksijen tüpünün vanasını açmaz mesela
şimdi soruma gelelim scuba tüp ile pcp tüfek dolduracağım mesela bu tüpte ne var veya ne dolduruluyor veya ne doldurtmalıyım?
Tüfek sonuçta mekanik bir aksam ve mutlaka yağ olacak içerisinde oksijenden kasıt soluduğumuz oksijen değil saf oksijen kuru oksijen diyede söylenebilir sanırım pompa ile bastıgınız nemli yani kuru oksijen dğeil ancak scuba tüplerdeki nedir?
Oksijen ile yağ birleşiminden oluşabilecek patlama
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Scuba tüptekilerde aynı kuru hava kardeşim
-
tmm işte kuru hava yani oksijen tüplerindeki gibi yağ ile temasında tepkimeye giriyor bir sıkıntı olmuyor mu
-
tmm işte kuru hava yani oksijen tüplerindeki gibi yağ ile temasında tepkimeye giriyor bir sıkıntı olmuyor mu
Yalnız oksijen değil azot
-
%78 i azot havanın gerisini sen düşün
eğer patlama olsaydı pcp tüfekler icad edilmemiş bizde kullanmıyo olurduk kanımca -
pcp tüfeklerin içinde ve pcp pompalarında yağlayıcı olarak oksijenle tepkimeye girmeyecek silikon esaslı yağlar kullannılır.
-
pcp pompayı bir kez normal yağla yağlama hatasını yapmıştım. sonuç ; mini bir patlama odası gerçekleşti pompa bir kaç kez ufaktan geri tepti. ufak oringler parçalandı. içini söktüğümde halen yanık yağ kokuyordu.
-
silahlarımızın depolarındaki havanın içinde bulunan oksijen neden patlamaya neden olmuyor.
-
pekala frht arkadaşımızın cevabı beni rahatlattı açıckası bir sorum daha olacak wd40 veya silah temzleme yağları tepkimeye girecek yağlar mıdır ?
-
Arkadaslar lütfen verdigimiz bilgilere dikkat edelim , pcp silahlarda kullanılan hava kuru havadir , aynı zamanda azot ta kullanılabilir . Ama kesinlikle oksijen kullanılmaz , silahınızı bir bombaya çevirmek istemiyorsanız tabi. Kuru hava ve oksijen aynı seyler değildir.
-
bilgisi olan bir arkadaşımız varsa cevap verirse sevinirim. Kuru bir havanın içinde %21 kadar oksijen var ve patlamıyor peki ne kadar daha oksijen olursa patlamaz.
Axot gazı saf olarak kullanılabiliyormuş peki azot, ısınma ısısı çok düşük bir gaz değilmidir, yani namludaki sürtünme sırasında felaket derecesinde patlama yapması gerekmiyormuydu.Anlayan bir arkadaşımız olursa ve lütfedip cevaplarsa bilgi edinmiş olacağım
teşekkürler
-
Sorunuzun tam anlamı ile cevabı burda var.
https://www.airgunturk.com/www.kimyasanal.net/forumgoster.php?
baslik_id=526&ilk=0#2231Pcp tüfeklerinizde kullandığımız hava %78 azot,%21 oksijen ve kalanı diğer gazlardan oluşuyor.
Bu denge unsuru kimyasal yollarla,dışarıdan bozulmadığı ve bir dengesizlik oluşturulmadığı sürece,etkileşime girip yanma gibi olması bir durum mümkün değil. -
umuyorum ki başkalarına cevap olacaktır bu konu ben scubadan vazgeçtim pompa i,le yoluma devam edeceğim hayırlısıyla at44 aldım
-
aslında tehlikeyi oksijen değil yüksek basınç oluşturuyor bazı yağlar yüksek basınçla karşılaştığında patlama gibi sonuçlar doğurabiliyor, bende bundan korktuğum için pcp işinden vazgeçtim
linki inceleyiniz
-
aslında tehlikeyi oksijen değil yüksek basınç oluşturuyor bazı yağlar yüksek basınçla karşılaştığında patlama gibi sonuçlar doğurabiliyor, bende bundan korktuğum için pcp işinden vazgeçtim
Bende doldurtma gibi bir imkanı sürekli yaratamayacağımdan scubadan vazgeçtim pompa ile basacağım
-
Bende doldurtma gibi bir imkanı sürekli yaratamayacağımdan scubadan vazgeçtim pompa ile basacağım
enver sürekli koyu silah renkle yazıyosun nedeni ne bunun,forum kurallarına göre büyük harflerle yazmak yasak sürekli koyu renkle yazmakta açıkcası benim dikkatimi dağıtıyor. -
enver sürekli koyu silah renkle yazıyosun nedeni ne bunun,forum kurallarına göre büyük harflerle yazmak yasak sürekli koyu renkle yazmakta açıkcası benim dikkatimi dağıtıyor.+1 görür diye bekledim lakin farkında değil kardeşimiz sanırım. Saygılar
-
Herhangi bir sebebi yok sadece tüm konuyu okurken kendi yazdığımı daha net ve açık görebilmek amacı ile bu şekilde yazıyorum
Büyük harf olayını yasak olarak biliyorum ancak kalın yazının yasak olduğunu kurallarda göremedim yada dikkatimden kaçtı -
Koyu renkle yazmak yasak değil ama ne gerek var??? Arkadaşımızın dediği gibi dikkat dağıtıyor. Saygılar
-
Sorun olacağını düşünmemiştim pekala bundan sonra kullanmam