Çok yorucu hedefi koy sonra dön geri atış yerine git sonra hedefleri topla v.s. .... vuramadıkların 170 cm ötede demişsin yanılmışsın hedefin bir-birbuçuk karış civarında altından toz kaldırdı hedefin altında -sağ sol değil- ... Bu mesafede Grupman hiç duymadım sende muhtemelen bilirsinki koca antenleri tutturmaya çalışıyor millet bu mesafelerde (Hedefin nasıl göründüğüne bir bak o mesafeden sonra grubu konuşuruz) .. Bir çalışmaya ve emeğe Sulanmış olur gibi kelimeler kullanmak yakışmaz...Bugün 265 metreye 4 atış yaptım sıkıldım atmadım daha 2 hedefde isabet ve isabetlerin aralıkları 9,5 cm ... büyük hedeflere atış yapmaktan hiç hoşlanmıyorum, bu hedefleri vururken niye basitleştireyim ...
Ancak şu konuda grupman çalışması desek daha iyi olurdu - grupman demektense ...
Ka yı tanıyormusun ?
öncelikle yazdıklarım ile yazdıklarını bir daha okumanı öneririm, özellikle ilk cümlemi.
ben şimdi 300m de hedefi bir kere tutturup sonrada grupman diye yayınlarsam ne olacak? bu işi sulandırmış olmayacak mı?
bu işten hiç anlamayan birisi hızlıca fotolara bakıp " vay, condor 262m de 8.5cm grupman yapıyormuş" deyip alsa , sonrada 5te3 mü 6da 3mü emin olamasa, sana "hemşerim benim silah vurmuyo, sen böyle böyle demiştin, sana güvenip aldım. ne yapacaz ?" dese ne olacak?
silahın/sen 50m de 5 atış ,tek delik yapmıyorsa kusura bakma 262m sine inanmam. Çünkü hiç bir silah 50m de dağıtıp 200m ötesinde pelletleri bir araya toplamaz, toplarsa da şans işidir, 1 kere olur. Bir haftasonu silahımla sabahtan akşama uğraşıp 300m de A4 kağıda 5 atış isabet ettirebilirim belki? Bu, steyr silahımın 300m de 20-25 cm grupman yaptığını göstermez. Foruma 50m grupman koymuşmuydun hatırlamıyorum. Ona bakacağım şimdi, bu arada sen bilirsin ama mesafeyi arttıracağına önce 150-200m lerdeki grupmanlarını küçültsen daha iyi olurdu.
Senin de dediğin gibi buna grupman çalışması/denemesi desen bir lafım olmazdı, ama grupman diye başlık açınca sulanmış oldu.
KA yı tanırımda konuyla alakası nedir? onu çözemedim.