Merhaba,
PCP havalı silahları doldurmak için kullandığımız scuba tüplerdeki toplam enerjiyi merak ediyorum.
6lt 300 bar tüplerde kullanılabilir (kullanılabilir = scuba tüpteki basınç 120 bar'a düşünceye kadar) yaklaşık 110,000 Joule enerji var gibi. 10 tane Li-Ion kalem pildeki enerjiye denk. Komik değil mi...
Bu da %100 enerji kullanımı varsayılırsa BT 65 5,5 mm (bir atış 60 Joule) bir tüfekte 1800 atış demek.
Ama tabi ki scuba tüpten silah tüpüne doldururken ısınmadan dolayı, ve silahta atış yaparken sürtünmeden dolayı kayıplar var.
Ben bu kayıpları merak ediyorum. Silahtaki sürtünmeden dolayı kayıp %30 civarı gibi (60 Joule/atış * 30 atış = 1800 Joule toplam çıkan enerji. 100 bar'dan 200 bar'a 255 cc dolum 2550 Joule toplam giren enerji).
Ama scuba tüpten silaha dolumdaki kayıp için başka rakamlar gerekli.
Onun için scuba tüp kullanan arkadaşlar bir tüple kaç tane atış yaptıklarını ve bir atışın takribi olarak kaç Joule olduğunu paylaşabilir mi? Bunun istatistiğini tutan var mı
Bu PCP olayındaki enerji konusunda kafa yoran bilgisi olanlar hesaplarımda bir yanlış görüyorlarsa düzeltsinler lütfen. Yabancı siteleri daha araştırmadım bu arada.
İyi atışlar