şahsıma söylendiğine göre adamın biri "faydalı model" aldığı gibi bişeyler söyleyip firmayı aramış, yıllık komisyon istemiş çıkartılan ürünlerden ...
Yada size satayım demiş aldığı her ne ruhsatı ise ... Ürününün çalındığını söylemiş (elley wasp diye bir pellet yok gibi)
Mahkeme izin gibi bişeyler demiş anladığım kadarıyla bişeyler koparmak istiyor... (Aslında ürün gerçekten herhangi bir şahsın çıkardığı dünyada ilk ürün olsa o zaman gerçekten hiç itiraz etmeye bile gerek yoktu o zaman haklıdır deyip kenara çekilmek gerekirdi)
Firmaya hiç muhatap olmayın gitsin elinden ne geliyorsa yapsın dedim...
Herhangi biri hakkında konuşmuyorum genel olarak diyorum ki :
Koca Türkiye dar mı geldi ? İmal ettikleri ürünleri alan olmuyormu ki komisyon peşinde koşuyor insanlar ? Havadan para kazanmak isteyen olabilirde firmaların havadan para vereceğini sanmıyorum...
Not: Ruhsat durumuna bakıldı tescil numarası yazılmamış tescil edildimi şu an için bilemiyorum ancak ruhsat tescil edildiği gün "hükümsüzlük davası" açılacağını bilmesini isterim... 10 sene civarı üretim yaptığı söylenen ingiliz Elley Wasp pellet delil olarak sunulacaktır...
Küçük bir bilgi :
TPE'nin patentlerde yenilik incelemesi yaptığı söylenmekte ancak faydalı modellerde yenilik incelemesi yapmadığından neredeyse her başvuru tescille sonuçlanabilmekte ancak tescili müteakip faydalı model hükümsüzlüğü talep edildiğinde de mahkeme kanun gereği tedbir vermektedir. Dolayısıyla Tescili müteakip derhal Tedbir İstemli - Hükümsüzlük davası açılacaktır...