Dün itibariyle regulatörlü ve çok güzel bir kundaklı ar6 sahibi oldum. Açıkcası ar6 almayı düşünmüyordum ama şartlar öyle gelişti Forumda araştırdım ve eun jin pelletlerle istikrar sağladığını öğrendim. Bir süre tahribat keyfini yaşayıp ileride satarım diye düşünüyorum ya da hiç satmam sırf tahribat amaçlı kullanırım.
Merak ettiğim ise şu; bu tüfek kurmaya gerek kalmadan peşpeşe 6 atış yapabiliyor. Bu sistemi ava atış yapıldığında atış kaçarsa hızlı şekilde tekrar atmak için yapmışlar sanırım. Fakat bu şekilde atması içinde pelletler namluya sürülmüyor, direk şarjörden fırlayıp hedefe gidiyor.
Acaba diyorum bir set uskur eklenip açılıp kapanabilen bir güç sınırlaması yapılsa 15,9 grainlik pelletlerde istikrar sağlanabilir mi? Güçlü olduğundan dolayı sadece ağır pellet kullanılmak zorunda kalınmış. Hani bilsem ki sağlanacak uğraşırım fakat direk şajşörden fırlatma sistemi olduğundan dolayı acaba hafif pelletlerdeki istikrarsızlığın nedeni güç mü yoksa bu sistemden mi kaynaklanıyor ? Sonuçta güçlü bir tüfeğe göre sadece eun jin pelletlerle yapılan grupmanlar gayet yeterli istikrara sahipler.
Not: Aslında sadece eun jin pelletlerde kullanabilirim sıkıntı olmaz ama depoda atış yapma imkanım daha fazla oluyor ve gücünü azaltmazsam depoda atış yapmak hayal olur Moderatörle bile aslan gibi kükrüyor bu alet.
Saygılar.