arkadaşlar pcp tüfek almayı düşünüyorum fakat hiç bilgim yok. işyerimizin atölyesinde sanayi tipi büyük karbondioksit tüpleri var, bir aparat yardımıyla pcp tüfeğin hava tankını sanayi tipi tanklardan karbondioksit ile doldursam atış yapar mı?
pcp tüfeğin hava tankını karbondioksit ile doldurabilir miyiz?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Yönetici Not'u : İyi günler AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi "Tanışalım" başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız, Lütfen Forum ilan kurallarını okuyunuz.
Aksi halde üyeliğiniz sonlandırılacaktır.
-
Yönetici Not'u : İyi günler AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi "Tanışalım" başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız, Lütfen Forum ilan kurallarını okuyunuz.
Aksi halde üyeliğiniz sonlandırılacaktır.
tanışalım başlığında kendimi tanıttım
-
Pcp tüfeklerde sadece kuru hava kullanılır, co2 yüple çalışan silahlara paintball tüpü takarak co2 kullanabilirsin.
-
Maalesef o tüpler işinizi görmez. Saygılar
-
teşekkürler arkadaşlar. önerebileceğiniz bir co2 silah varmı paintball tüpü takılabilen tipte
-
zaten pcp lere karbodioksit basılır ama sanayi tüplerinin basıncı yetmez sen en iyisi formu güzel bi dolaş pcpler hakkında çok bilgi elde edersin
-
zaten pcp lere karbodioksit basılır ama sanayi tüplerinin basıncı yetmez sen en iyisi formu güzel bi dolaş pcpler hakkında çok bilgi elde edersin
PCP' lere karbondioksit basılmaz. Soluduğumuz hava basılır.
-
PCP ler kuru hava,yani soluduğumuz hava ve azot ile çalışır.neden başka seyler doldurma merakını yenemiyoruz.oksijen ve karbondioksit dolduran maceracılar neler yaşamış http://airgun-academy.pyramydair.com/blog/2010/02/p…p-airgun-fears/ sayfasında görülebilir.
-
benjamin discovery ve marauder modelleri co2 ile çalısabiliyor youtube de videoları mevcut
-
benjamin discovery ve marauder modelleri co2 ile çalısabiliyor youtube de videoları mevcut
co2 kullanmak üzere dizayn edilen tabanca ve tüfekler var tabikide.... hazır kullanıp atılan tüpler kullanılmakta,, onları tekrar doldurmakta mümkün değil.tüpü atıp yenisini takmak gerekiyor.bu tarz silahlarada kuru hava veya azot basamazsınız.silah hangi tarz dolum için dizayn edilmiş ise,onu yapmak lazım ,farklı dolumlar denememek lazım.bunu söylemeye çalışıyorum.
-
Abi adam oxijen basmış bu adam hiç mi duymamış demirleri oxijen ile kesildiğini
Karbondioxit kuru hava deyilmi
soluduğumuz havanın içinde her şey var -
CO2, 6 Bar da sıvılaşan bir gaz bildiğim valfe her vurdugunuzda 6 bar alirsiniz. At44 200 bar prensipli ornegin
-
Pcp silahların valf sistemi ve mevcut tüplerde sifon sistemi olmaması nedeniyle Co2 basılan bir pcp tüfek zaten Co2 sıvı halde valfe dolacağından ilk bir iki atışta valfi donarakateş edemez halde kilitlenip kalır.
-
yani sıcak yaz günlerinde co2 kullanılabilir mi ?
-
CO2 basıncı 20 C'de 58 bar civarındadır. Isı yükseldikçe basınç yükselir, ısı düştükçe basınç düşer:
http://hvac-talk.com/vbb/attachment.php?attachmentid=204972&d=1313193512
TheNightHawk'ın belirttiği gibi, tüp içerisinde CO2 sıvı haldedir ve sifon sistemi olmadığı için tüp dik tutulmadıkça, sıvı CO2 valfe akarak hem donmasına, hemde O-ringleri düşük ısıdan dolayı deforme olmasına, daha sonra gaz kaçırmasına neden olur.
Bu nedenden dolayı, son zamanlarda paintball silahlarında CO2 kullanımından vaz geçilmiştir. Onun yerine 200 bar ve 200 veya 800 cc'lik alüminyum veya 300 barlık kompozit tüpler içerisinde sıkıştırılmış kuru hava kullanılmakta ve bu basınç tüpün ucunda bulunan bir regülatör vasıtası ile 60 bar civarına düşürülerek paintball veya CO2'li silahlarda kullanılmaktadır.
PCP silahlarda ise direkt olarak 100 - 200 bar basınç aralığında çalışmaktadır. Sifon sistemli bir tüple birlikte CO2 kullanabilseniz dahi elde edebileceğiniz maksimum basınç 60 bar olabileceğinden PCP tüfekten bir verim alamayacaksınız demektir.
Ben Condor kullanıyorum ve Condor için satılan CO2 adaptörü denilen bir parça var:
http://www.pyramydair.com/s/a/AirForce_C…n_Talon_SS/1713
Normal CO2 dolu paintball tüpünü bu adaptöre takarak Condor'da CO2 ile atış yapabiliyorsunuz. 2 sene kadar önce bu adaptörü alarak CO2 tüpü ile atış yapmak istedim ama performans o kadar kötü ve hız o kadar düşüktü ki (pelletin havada gidişini görebiliyordum) bir daha kullanmadım.