Merhaba,
Hurda havalı tüfek bulup sadece tahribat atışlarında kullanmak üzere modifiye etmek istiyorum yani isabeti önemsemeyeceğim. Sistem çok basit malum yaylı tüfekler;sıkışan hava ve ısı aracılığıyla yağı-dizel yakıtı ateşleyebiliyor,normal kullandığımız yaylı tüfeklerde küçük bir miktar dizelleme de atışın bir parçası diye okumuştum.Dizelin azı karar fazlası zarar diye tecrübe edenleri de okudum.Şimdi benim yapmak istediğim şey piston keçesi yerine ısıya ve yüksek basınca dayanıklı bir malzemeden piston keçesi oluşturup(örneğin bir yumuşak bir metali işleyerek segmanlı bir piston oluşturmak vs) tüfeğin yüksek dizel etkisi altında dayanmasını sağlamak.Tabi aynı zamanda namlu keçesi de elden geçmeli ki oradaki patlamaya çok dayanamayacağı tahmin ediyorum.Benim asıl merak ettiğim nokta ise dizel etkisinin tüfeğe olan başka bir zararı var mıdır? Örneğin aynı zamanda geriye doğru bir basınç olacağından pimlere binen yük de artacaktır diye düşündüm ancak o yükün yay tarafından emileceği kanısın vardım.
- Bu işlemlerden sonra hem tüfek açısından hem de benim üzerimde oluşturabilecek bir zararı olabilir mi bir kaç damla yağın?
- Bir şeyler yapmaktan zevk alıyorum ancak yine de bir sonuç almak önemli;bu uğraştan sonra kayda değer nitelikte bir güç elde edebilir miyim ne dersiniz?
Kullanacağım tüfek hurda olacağından istediğim gibi üzerinde oynayabilirim diye düşünüyorum örneğin silindirin patlama riski olacağını düşünmüyorum ancak güvenlik acısından silindir etrafı demir plakalarla güçlendirilebilir.Sizlerin bu konudaki görüşlerini merak ediyorum,teşekkürler:)