hepinize iyi akşamlar.bu safir t-14 dedikleri tüfek nedir yaw? havalı mıdır, ateşli midir, airsoft denen şeyden midir, neyin nesidir? nasıl mermi atar? menzil nedir? ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.tekrar iyi akşamlar
safir t-14 yardım(silah tanıtımı)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Merhaba
İsterseniz bu konuyla alakalı bir çok topik var bir inceleyin eminim sorularınızın cevabını bulacaksınız.
T 14 36 cal şarjör beslemeli 10 + 1 yivsiz av tüfeğidir. -
ben forumda arattırdımda ne olduguyla ilgili bi yazı bulamadım.hem sizin modifiyeleriniz veya alıyımmı almayımmı diye başlıklar var.acaba bu tüfek fişek mi atıyo?kovanlı mermi atan tüfek almak sanırım türkiyede zor.bu alanda pek bilgili degilim.yardım ederseniz sevinirim.iyi günler
-
Safir 36'lık av fişeği atan yivsiz, otomatik ve ateşli bir silahtır. Dilerseniz tek kurşun da atabilirsiniz, hem fiyatları 12'lik tek kurşunların yarısı kadar. Alımı ve ruhsat işlemleri normal av tüfeğininki gibidir. Türk malıdır. İyi günler.
-
ben forumda arattırdımda ne olduguyla ilgili bi yazı bulamadım.hem sizin modifiyeleriniz veya alıyımmı almayımmı diye başlıklar var.acaba bu tüfek fişek mi atıyo?kovanlı mermi atan tüfek almak sanırım türkiyede zor.bu alanda pek bilgili degilim.yardım ederseniz sevinirim.iyi günler
Yatay Limit arkadaşım anlatmış genel olarak.
Havalı Silah almak için her hangibir ruhsat söz konusu değil sadece yaş olayı var.
Yivsiz av silahı için ruhsat almak lazım.Aşağı yukarı 20 ytl ye mal olur
Yivli av tüfeği almak için Yivsiz av ruhsatınızın ve avcılık belgesinin olması gerekir 5 yıllık harcı ise 1600 ytl dirSafir T 14 Yivsiz av silahı ruhsatı ile satın alınabilen bir silahtır.Bu silahla meskun mahal dışında atış yapabilir, arabanızda ve evinizde ruhsatta yazan kurallara uygun taşıyabilirsiniz.Ancak bu silahla av yapabilmek için ayrıca av teskeresi almanız gerekir.
Genel olarak
1. Yivsiz av tüfeği ruhsatı
2. Tüfek satın alma belgesi ( bu belgeyi ilk ruhsat aldığınızda otamatikman alıyorsunuz).Ruhsat aldıktan ayrı bir zaman sonra ikinci bir silah için gene bu belgeden almak zorundasınız
3. Avcılık belgesi
4. Av teskeresiSiz 1 nci ve 2 nci maddelerdeki belgerle bu silaha sahip olabilirsiniz.Ancak av için 3 ncü ve 4 ncü maddelerdeki belgeleride almak zorundasınız.İlk 2 maddedeki belgeler için gereken evrak
1. İketmetgah (karakoldan onaylı)
2. Nüfus cüzdanı sureti
3. Kaymakamlığa dilekçe
4. Tam teşekküllü hasateneden silah ruhsatı alabilmesi için sağlığı müsaittir raporu( ben alırken sağlık ocakları verebiliyordu ama kanun değişmiş)
5. Savcılıktan SİLAH RUSATI İÇİN sabıka kaydı
6. Fotoğraf
7. Maliyeye yatırılacak. 13 ytl civarı harcın makbuzubu tarz şeyler şişte en iyisi emniyete gidin ruhsat kısmına onlar size yazılı olarak her şeyi veriyorlar zaten saygılar
-
teşekkür ederim bilgiler için.cok aydınlatıcı oldu.ben zaten almaıy düşünmüyom.sadece merak ettigimden sordum.counterdaki silahın aynısı dedim. ordan bi soruyum dedi.tekrar teşekkürler.iyi akşamlar
-
Peki Safir T14 benzeri yivsiz ve güçlü namlu çıkış hızına sahip otomatik/yarı otomatik başka marka/model silahlar var mı?
Bi de Safir'in tam otomatik modu var mı? Videolarda hep yarı otomatik atılmış da
-
Peki Safir T14 benzeri yivsiz ve güçlü namlu çıkış hızına sahip otomatik/yarı otomatik başka marka/model silahlar var mı?
Bi de Safir'in tam otomatik modu var mı? Videolarda hep yarı otomatik atılmış da
safir benzeri şarjörlü otomatik tüfekler var ithal. sanırım senin sorduğun tam otomatik tüfek ki onun alımı satımı ve bulundurulması yasaktır
-
Öyle mi bilmiyordum, teşekkürler. O zaman safirde de atış modu ayarlayamıyoruz
Peki yabancı marka olarak ülkemizde ne satılıyor? Fiyatları ne civarda? Bi de madem tam otomatik olmuyor, yine yarı otomatik olmak koşulu ile yivsiz başka hangi silahları önerirsiniz?
-
Bir de max 50m.'ye kadar bu tüfeğin etkinliğini 9mm. bir tabanca ile kıyaslayabilir misiniz? İsabet + Tahribat + Delicilik olarak.
-
Arkadaşlar, Safir'in dürbün kızak genişliği kaç mm?? Red dot alıcam da GAMO'nun quickshot'ı denedik küçük geldi Ne önerirsiniz?