rodaj, iyi birşey midir ? yoksa kötü mü ? 27
-
iyi (23) 85%
-
kötü (4) 15%
bu konuda bir anket yapılması daha iyi olur diye düşünüyorum.
rodajın dolmasının bir miktar güç düşürdüğünü göze alırsak kötü bişey olması lazım ama kullanıcı yorumlarına baktığımızda tam tersi; tahminimce her yaylı tüfek sahibi kullanıcı rodajı dolmuş tüfeklerinden daha memnun özelliklede hatsan ve benzeri güçlü silah kullananlar.
eksi yön olarak bir tek güç düşümü yaşanıyordur bu da kötü yönü, güç düşmesini hesaplayamayacağım ama bir miktar düşüyordur.(dizelin azalması ve yayın ilk halinden kısalmasından dolayı, dizel bilinçli yağ takviseyiyle geri kazanılabilir, yay içinde; yayı değiştirebiliriz )
ayrıca 5000-10000 atış yapılmış tüfeklerde parça aşınmaları vesaire kötü sonuçlar oluşabilir bunun rodajla pek alakası yok.
artı olarak ise mekanik parçaların birbirine alışması, aşırı dizel etkisinden kurtulup daha stabil atışlar yapmaya başlaması, kullanırken hatrı sayılır derece de ses, tepme ve mekanizma sesinde azalma olması, 1000-2000 atış sonrası belirli sürelerde düzenli olarak temizliği yapılan silahların namlusunda hassasiyet bakımından iyileşme olması (namluda leblenme) ve aklıma gelmeyen daha başka şeyler.
velhasıl kelam, rodaj süresinin dolması bence iyi birşey, bir atıcı için.
ancak silah sahibi benim tüfeğim herzaman ilk gücündeki gibi olsunhatta daha güçlü olsun, ben 20 metreden şişe, 40 metreden teneke parçalayacağım derse bol gres ve sık yay değişimi ile amacına ulaşır.
saygı, sevgi, selam