şimdi lisans olmadan atış yaparsak jandarma bizi tutuklarmı
Genel bir uygulama kuralı olmadığından bu soruya doğru bir cevap vermek mümkün değil. (A) bölgesinde kimse birşey demez iken (Z) bölgesinde elinize kelepçe dahi vurabilirler. Burası canım Türkiyem.
Benim vaktiyle Polis bölgesi dışında Jandarma görev bölgesine dahil bir mahalde atış yapma ihtimalim vardı: önceden gidip mahallin (Çorlu) Jandarma karakolunu ziyaret edip, kendimi tanıtıp, havalı silah hakkında kısa bilgi verip atış yapmamda bir sakınca olup olmadığını sormuştum. Nöbetçi kıdemli bşçvş. gayet nazik ve anlayışlı karşılayıp sakınca olmadığını söylemişti ve hatta jandarma devriyeleri tarafından görüldüğüm ve bir tersliğe uğradığım takdirde kendi adını söylememi tavsiye etmiş ve de cep telefon numarasını dahi vermişti.
Böyle bir tersliğe uğramadım ama belki aynı yöntem arkadaşlar tarafından uygulanırsa faydalı olabilir. Zira sorun çıkmadan önlemi hazırlamak daha uygun bir yöntem.
Ayrıca lisans alınması tabii ki inandırıcılık bakımından çok faydalı olacaktır. Ne de olsa resmi bir belge.
Sevgiler.