Bildiğiniz gibi ar6 hafif pelletlerle isabet sağlayamıyor. Burada sıkıntının ar6 nın farklı mekanizması olduğundan kaynaklandığını düşünüyordum (Hala tam olarak emin olamadım gerçi) Ar6 da pellet itici yok yani havayı direk şarjörün arkasından veriyor. Pelletler direk şarjörden fırlatılıyor ve doğal olarak şarjöre sıkı sıkıya oturmayan pelletler isabette sıkıntı yaratabilir diye düşündüm ama belkide yanıldım. 25 grainden aşağı pelletler olumsuz sonuçlar veriyordu bu tüfekte. Çünkü güçlü bir tüfek ve hafif pelletler o şiddetle sapıtıyorlar.
Horozun çekice vurduğu yere girecek şekilde nalburdan oring benzeri bir plastik aldım. Sıcak silikona benzeyen bir yapısı var. Çekice 1mm fazlalık şekilde kesip taktım. Horoz çekice güçlü şekilde vuramıyor ve hızı at44 gibi oldu tahminen. ( Ölçüm aletim yok sesten tahmin yürütüyorum ) Güç azalınca 16 grain JSB straton ile 27 metreden 6 atışlık bir deneme yaptım ve ilk denememde sonuç gayet güzel (zaten rahatsız bir ortamda kaçamak atış yapıyorum, dikkat ederseniz 3 tane nokta ekledim kağıda dürbün ayarı yapmadan direk noktaları nişanlayıp performansı görmek için ama ilk denemeden sonra diğerlerini atmaya gerek duymadım millet rahatsız oluyor) . Tüfek regulatörlü Rüştü abi 130 bara ayarlamıştı en son bakımını yapıp. En kısa zamanda 50 ve 100 metre denemelerini yapıp videolarını yayınlayacağım.
[Resim Engellendi: http://c1303.hizliresim.com/17/d/kzrjj.jpg]