selam dostlar size şimdi kendime has dürbün sıfırlama sistemimi açıklıyorum
mesafe 100 metre civarı 90-105 m diyebiliriz , dürbün sıfırlarken kullandığım uydu anteni ve bu arada yaptığım grupman ekteki resimdedir , en ortalı vuruşu göreceksiniz resimde , o atışı yaptığımda dürbün ayarı konusunda ikna oldum ve daha iyisini denemedim , daha ince ayar yapmaya çalışsam anten iptal olacaktı:D toplam atış sayım 10 atışların 2 tanesi antenin ayağına gelmiş olmalı , bu arada atışlar diz çökerek desteksiz yapılmıştır
bahsi geçen dürbünün takılı olduğu tüfek hatsan mod125 5,5mm , dürbün optima 3-9x32 , kullanılan pellet gamo rocket 5,5 mm mesafe ince hesapla 95 mt , bu mesafedeki pellet düşmesi 50-55cm
tüfekle 1500 den fazla atış yaptım , artık dürbünle arası düzeldi , tabi dürbün sabitleme somunlarını yalama olması sebebiyle değiştirdim , somun üstüne somunla kilit yapıyorum böylece kaymıyo papuçlar , artı namlu başlangıcındaki o ring de iptal oldu yenisini hatsandan daha önce istemiştim , değiştirdim , son haliyle tabii benimde tüfeğe alışmamla iyi bi ikili olduğumuzu düşünüyorum;)
çorbada tuzumun olması dileğiyle , selamlar...
[Resim Engellendi: http://img245.imageshack.us/img245/5505/s7301808ya7.th.jpg]