Bugün at44 long ile solid pellet denememin ilk aşamasını yaptım. Testimizin konukları Hornet-1 5.5 32gn. ve İnce Mehmet 5.5 30,2gn.
Öncelikle fotograf-video olmadığı için kusura bakmayın, biraz aceleye geldi, daha detaylı bir inceleme borcum olsun herkese.870-900fps namlu çıkış hızı ile 50 metrede yaptığım 5'li grupman denemelerinin ilkinde hornet 5cm, ince mehmet 8cm grupman çıkardı, ikinci denemede ise hornet 8cm, ince mehmet 10cm grupman çıkardı. Haftaya bir de air ranger ile grupman denemesi yapacağım bir aksilik olmazsa.
Hassas terazide yaptığım ağırlık ölçümünde hornetler 2,06-2,1gram arasındaydı, ince mehmetler ise 1,89-1,97gram arasındaydı. Terazide ağırlık ölçümü çok zaman alıyor, birer kutu numuneyi tartmak 1 saatten fazla zaman aldı.
Atışlarda dikkatimi çeken hususları tekrar belirtmek gerekirse; solid pellet rüzgardan çok az etkileniyor ve az düşme yapıyor. Bugün öğleden sonra rüzgar fırtınaya dönüştü ve 230 metreye yaptığım atışlarda solidin rüzgar direncini görmek beni çok etkiledi.
Sn. wrangler, elinize sağlık
Sonunda bu konuda net bir çalışma görmeye başladık sayenizde, devamını merakla bekliyorum şahsen.
At44 LW namlumudur ve modifiyeli midir? BT65, İnce Mehmet solidi 800fps ile atınca aradaki fark dikkatimi çekti.
Bunula beraber, aynı tüfek için solid dışındaki pelletlerden de grupman örneği verebilirseniz solidlerle diğer pelletler arasında da mukayese yapılabilir.
Saygılar.