Aşağıda yazacaklarım hakkında düşüncelerinizi merak ettim. Ben şahsen işin içinden çıkamadım.
At44 te regulatör mevcut ve 110 bara ayarlı. Ben regulatörden evvel çekiç bileziğini çıkarıp yayı rahatlatmıştım. Kısa mesafelere kapalı alanda attığımdan sesi azaltmaktı amacım. Herneyse, regulatör takılınca bileziği yerine takarken, hiç setuskurla uğraşmamak için 2 bilezik birden taktım. Yani normal bir at44 ün setuskurunu 4 tur sola çevirmiş gibi bir gerginlik kazandı yay.
190 bardan 110 bara kadar net 27 atış yaptım ve çıkabilecek en iyi grupmanı elde ettim. Resmi en aşağıda göreceksiniz.
Asıl sıkıntı bundan sonra başlıyor Forumdan bir arkadaşımız daha fazla atış yapması gerektiğini, hava sarfiyatının fazla olabileceğini, sesin fazlalaşmasının beni yanıltabileceğini söyledi. Bende eklediğim 2. bileziği söktüm, yayın tansiyonunu standart hale getirdim. Chorny olmadığından dolayı sırf meraktan 2 adet aynı kitaba atış yaptım. Birinde çift bilezik birinde tek bilezikle denedim.
Çift bilezikle 360. sayfaya kadar hasar yaratırken, tek bilezikle 371. sayfaya kadar hasar verdi. Yani daha güçlü sandığım hali aslında daha güçsüzmüş, üstelik sesi çok daha fazla çıkıyordu. Şu an tek bilezikle hem biraz daha hızlı, hem daha sessiz, hemde 27 atış yerine 39 atış yapıyor.
Ama aşağıdaki grupmandan eser kalmadı. Bir sürü grupman denedim hep 50 kuruş büyüklüğündeler. Oysa gereksiz hava sarfiyatı fazlayken grupman aşağıdaki gibiydi. Bir fikriniz var mı bu konuda ?
[Resim Engellendi: http://o1305.hizliresim.com/19/s/ndywj.jpg]