Arkadaşlar merhaba uzun zamandan beri fırsat kolladığım karşılaştırmayı dün yapma fırsatı buldum. Fakat bu iki pelletin fiyatları arasındaki farkın performanslarına yansıdığını göremedim. Varın bir de siz bakın. [Resim Engellendi: http://m1306.hizliresim.com/1b/k/p831n.jpg] [Resim Engellendi: http://r1306.hizliresim.com/1b/k/p831y.jpg]
İnce Memet 30,25 grain & Hornet 1 32 grain kapışması
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
bu mesafede belli olmaz diye düşünüyorum. daha iyi cevaplar ilerleyen saatlerde gelir.
-
Bu mesafede o silahla daha da belirgin olamaz zaten.
Hakikatten, AR ile neredeyse hiç fark yokmuş.Ama bildiğim kadarı ile, hornet pelletler güçlendirilmiş AA daki LW namlulara çok daha uyumlu.
-
- Resmi Gönderi
bu mesafede belli olmaz diye düşünüyorum. daha iyi cevaplar ilerleyen saatlerde gelir.
nasıl yani bu mesafeden belli olmaz ben tam anlamadım
-
nasıl yani bu mesafeden belli olmaz ben tam anlamadım
Mesafe açıldıkça performanslar değişir hangisinin iyi olduğu daha kolay bir şekilde ortaya çıkar demek istediler sanırım
-
- Resmi Gönderi
Mesafe açıldıkça performanslar değişir hangisinin iyi olduğu daha kolay bir şekilde ortaya çıkar demek istediler sanırım
ben 50metre ile 100 metrede çok çok fazla bir fark olacagını zannetmiyorum
-
ben 50metre ile 100 metrede çok çok fazla bir fark olacagını zannetmiyorum
Valla ben pek bilgi sahibi değilim ama bence 50 metreyle 100 metre arasında hedef ve güç farkı olma ihtimali yüksek.
Boncuklu tabancayla da 5 metreden hedef vurursun havali tüfekle de fakat mesafe uzadıkça hem hedefi vurma hem performans verme konusunda fark olur
-
Bence, konu hedefi vurmak değil, her 2 pelletin aynı mesafedeki grupman sonucuna göre, atışların aynı konsantrasyon, aynı namlu temizliği, aynı basınç aralığı vb etkenler göz ardı edilerek fiyat performans karşılaştırması.
Bu tüfek için bu 2 pellet arasında isabet açısından fark yok, hangisi ucuzsa F/P oranı yüksek olduğu için onu kullanmak gerekir.
* Bir pelletin, o silahla iyi sonuç verip vermediği ~ 30 m civarlarında belli olur. 100 m gibi bir mesafede bu sonuçtan emin olmak için testlerin kapalı atış alanında yapılması gerekir.
-
Arkadaşlar merhaba uzun zamandan beri fırsat kolladığım karşılaştırmayı dün yapma fırsatı buldum. Fakat bu iki pelletin fiyatları arasındaki farkın performanslarına yansıdığını göremedim. Varın bir de siz bakın. [Resim Engellendi: http://m1306.hizliresim.com/1b/k/p831n.jpg] [Resim Engellendi: http://r1306.hizliresim.com/1b/k/p831y.jpg]
çin işkencesi resmen zaten azımın suyu akıyor bide bana air rangerla grupman yapıyosun saka bi yana cok az bi fark var zaten air rangerla grupman yapmaya calısmak biraz mantıksız bide air ranger 75 modeli nerden buldunuz ben 60 ve 80 i buldum -
Pelletleri boşverinde grupmanlar şahane olmuş cidden
-
Bence, konu hedefi vurmak değil, her 2 pelletin aynı mesafedeki grupman sonucuna göre, atışların aynı konsantrasyon, aynı namlu temizliği, aynı basınç aralığı vb etkenler göz ardı edilerek fiyat performans karşılaştırması.
Bu tüfek için bu 2 pellet arasında isabet açısından fark yok, hangisi ucuzsa F/P oranı yüksek olduğu için onu kullanmak gerekir.
* Bir pelletin, o silahla iyi sonuç verip vermediği ~ 30 m civarlarında belli olur. 100 m gibi bir mesafede bu sonuçtan emin olmak için testlerin kapalı atış alanında yapılması gerekir.
++
-
ince memet az bir farkla daha iyi grupman çıkarmış
-
100 m de karşılaştırma yapılmamasının tek sebebi de buydu işte. Hava muhalefeti
-
Atışlar 230 bar başlangıç havasıyla ve ardışık sıra yapılmıştır merak eden arkadaşların bilgisine.
-
- Resmi Gönderi
güzel çalışma olmuş tebrikler
-
Teşekkürler benzer çalışmaları bekliyoruz
-
- Resmi Gönderi
inşaallah yakın zamanda bende denemeler yapacağım
-
ellerinize sağlık ama bu denemelerde silahın twitleri yada namlu uzunluğu gibi etkemler de önemli değilmidir yani başka silahta farklı sonuçlar da çıkamaz mı ?
-
Aynı silahla, farklı atıcılarda dahi farklı sonuçlar çıkarabilir.
Çok etken var. -
Görünen o ki iki pellet arasında sadece ağırlık farkından dolayı düşmeler var 50 m de bu kadar düşme farkı varsa 100 m düşüş daha fazla olmazmı ?
-