Merhaba forum sakinleri,
son zamanlarda havalı-yaylı tüfeklere ilgi duymaya başlamamdan ötürü forumunuzu takip edip ayırdığım bütçe doğrultusunda tüfek araştırmaya koyuldum. Aslında niyetim ucuz bir pcp ( hatsan at44 ) almaktı ama gerek dolum tüpü olsun gerekse bu hobiye yeni başlayacak biri için tüfeğin fiyatının yaylı tüfeklere nazaran yüksek oluşu nedeniyle önce bir yaylı tüfek alıp zevk alıp almayacağımı görmek istedim. Araştırmam sonucu çoğunluğun kötülediği ama bir kaç arkadaşın güzel anlatımı ve aleti sabırla deneyip incelemeleri sonucu güzel anlatımlarıyla aklımı çelen hatsan mod 125 sniper almaya karar verdim. Dediğim gibi hobide yeniyim ama zor cihazlarla mücadele halinde olmak herzaman ilgimi çeker, haz duyarım.
Tüfeği alalı yaklaşık 1.5 hafta kadar oldu (350 Lira). İş yoğunluğu nedeniyle kutusundan 4.-5. çıkarabilişimdi bugün. Daha geniş arazide kullanmak nasip olmadı. Evde 5-6 metre kadar mesafede kullanabildim. Beni oldukça tatmin ediyor ve memnundum. Hatta nekadar kaliteli mal üretmişler diyip iyiki yabancı marka birşey almamışım Hatsan' ı taktir ettim diyordum. Bugün tekrar çıkarıp birkaç atış yapayım dedim. 11 atış yaptım. 12. atışı yapmak için yere yattığımda elimi tetiğin üstüne koyduğum anda ateş aldı. Acaba emniyetini açmışmıydım diye düşündüm. Tekrar kurdum emniyet kapalıyken denedim ateş etti. Şaşırdım daha yepyeni alet 2. haftasını doldurmadan fabrikaya gidecek diye düşündüm. Bir daha denemek için namuluyu kırdım, tekrar namluyu yukarı kaldırmak için elimi tüfeğin kabzasına atar atmaz ateş aldı ve namlu bir anda kendiliğinden kapanıp 30-35 derecelik bir açıyla yukarı doğru yamuldu. Bu esnada karşımda bir insan olması ihtimalini düşünemiyorum bile... Ya tüfek dolu olsaydı ve ilk problemimi kurma esnasında yaşayıp karşımda da bir insan olsaydı?? Hemen Hatsan' ı aradım. Ali Bey'le görüştürdüler. Kargo onlardan olmak üzere hemen sarıp yolladım.
Şuan ne yapmalıyım çok kararsızısım bu tüfeği tekrardan evime alıp barındırmalı mıyım yoksa iade mi etmeliyim bilemiyorum... Markayı da kötülemek istemiyorum belki 1000 tüfekte bir olabilecek bir hatadır. Belki ben çok şanssızım. Belki de şanslıyım...