Evde eskileri karıştırırken 20 yıl önce 28 günlük inşaat işçisi yevmiyesine satın almış olduğum Üzümlü kooperatifi üretimi 76 cm namlulu yanaklı dipcikli,üst göz full alt göz 3 numara kendinden şoklu,70mm fişek yatağına sahip 12 ga av tüfeğimi buldum,el kundağı kaybolmuş onu temin edip epeyce bir atış yapma imkanım oldu, atışlardan sonra tüfekle ilgili enteresan sonuçlar ortaya çıktı ve bunları sizinle paylaşmak istiyorum.
Değişik gramajlarda yapılan kurşun atışlarında aldığım sonuçlar şöyle;üst göz ile yapılan atışlar düşme yapmadan 80 metreyi vururken, alt göz ile yapılan atışların düşme yapmadan sürekli 120 metreyi vurduğunu gözlemledim.(hedef 30*30 karton kutu)
Saçma atışların da çıkan sonuç ise şöyleydi;50 metre rüzgarsız, yaklaşık 25 derece sıcaklıkta rc 32 gram 6 numara fişekle kola kutusuna yapılan üst göz atışlarında kola kutusuna 2-3 adet saçma değerken,alt göz ile yapılan atışlarda 4-7 adet arası saçma değdiğini gözlemledim.
tüfekle igili bir sıkıntımda metal kısmı uzun olan fişekleri sıkıştırması..Bu sorunu acaba nasıl çözebilirim?
Değerli forum arkadaşlarım, tüfeğin bu hali normal mi? İlerleyen zamanlarda sıkıntı oluşturabilir mi ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.