öncelikle tüm forumdaşlara geçmiş olsun, malum birkaç gündür teknik bir sorun vardı ve sanırım dün akşama doğru düzeldi. Bu arada ben, farklı amaçlarla kullanacağım iki tane bıçak sipariş ettim. birini yiyecek doğrama-dilimleme amacıyla, diğerini de muhtelif kesici amaçla kullanacağım. yiyecek doğrama amaçlı olanı paslanmaz çelik, diğerini ise karbon çelik olarak sipariş ettim. Avda veya ağır işlerde kullanmayacağım, zaten bu bıçaklar (''opinel'' herkez biliyordur) çok ağır kullanıma uygun değil. benim öğrenmek istediğim şudur; karbon-çelik bıçağın pas ve oksitlenmeye karşı bakımını nasıl yapmalıyım, nasıl bir kutuda/kapta saklamalıyım ve oksidasyon olduğunda hangi malzemelerle temizleyebilirim? şimdiden teşekkür ederim, herkeze selamlar..
karbon-çelik bakımı
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Karbon opineller sürekli yağlı saklanmalı, yıkadıktan sonra hemen iyice kurulanmalı, elle dokunulan parmak izi kalan yerler bile kolayca paslanabilir. Bazı kullanıcılar karbon bıçakları sirkede bekletip karartırlar, bıçak paslanmaya karşı biraz daha dirençli olur.
-
sayın 'adalya' teşekkürler
-
silah bakım ve koruyucu yağları, bıçaklar için de kullanılabilir herhalde değil mi?
-
Silah yağları bıçaklarda kullanılabilir, ben Gunslick gun foam kullanıyorum. Şu linkte karbon çelik bakımı konusunda daha fazla bilgi bulabilirsin. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4077.0
-
link için tekrar teşekkürler..