yenilenmesi gereken hatsan namlusu ve modifiye edilmesi gereken mevcut hızından hiç bir beklentim olmadan aldığım bu silahın diğer özellikleri muhteşem...
hız ölçümlerimi "combro" isimli ufak bir kronograf ile yaptım...ancak çokta hasas bir cihaz olduğunu düşünmüyorum, ama şimdilik idare eder...
gamo match: ort. 560 fps
gamo hunter: ort. 525 fps
gamo magnum: ort. 520 fps
gamo promatch: ort 500 fps
piledriver: ort 330fps
birde prometheus paletim olaydıda deneyeydim
bütün paletler namluya sıkı oturuyor. gamo promathc eteği biraz dışarda kalıyor, aşırı sürtünmeden hızı düşüyor gibi. yabancı sitelerde, 11.5ftlb-12ftlb-13ftlb enerjili olanları satılan silah, bu sonuçlara göre silah 10ftlb gücünde. ancak kronograf 40-50 fps düşük ölçüyor desek, demekki silah 11.5ftlb versiyonu.....
silah ağırlığı 3.2kg.
olabilirse, silaha yay modifiyesi yapıp hızını 14.3 grain paletle 750 fps civarı yapmayı düşünüyorum, v-mach veya olursa maccari ile....
5 metreden yaptığım atışlarda, en azından silah namlusunun paletlere takla attırmadığını tesbit ettim, 10 metre grupmanıda fena değildir eminim.
silahın ucundaki kompansatör kaliteli, tetik mükemmel, emniyete bayıldım, silahın boyası güzel ve kundak on numara....
silahın namlusu hariç, gerisi orjinal webley gibi sanki....
namluda orjinal hatsan gibi sanki.....
namlu ilk bakışta yivsetleri derin ve parlak duruşuyla hoşa gitsede; giriş ve çıkışındaki hassasiyetsizlik, biraz dikkatli ve yakın bir bakışla farkediliyor.
hatsan a bir tavsiye; "farkı yaratan ayrıntılardır"