arkadaşlar merhaba
bugün atıştayken birden artıkılın saat yönüne doğru bi 10 derecelik filan açı ile yamuk durdugunu farkettim bunun sebebi, çözüm yolu nedir ve nasıl bir önlem alabilirim tekrardan olmaması için filan yoksa artık dürbün çöpmü?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
arkadaşlar merhaba
bugün atıştayken birden artıkılın saat yönüne doğru bi 10 derecelik filan açı ile yamuk durdugunu farkettim bunun sebebi, çözüm yolu nedir ve nasıl bir önlem alabilirim tekrardan olmaması için filan yoksa artık dürbün çöpmü?
Dikey dogrultudaki cizgi ile ust taret ayni yone bakiyorsa durbun montajinda problem vardir. Bir bakin daha once fark etmemis olabilirsiniz
taret dediğinizi anlayamadım ancak ilk merceğin üstünde bir adet beyaz nokta var tam ortasında görünüyor dürbünün hiza olarak ancak artıkıl onun ile aynı hizada değil
yaylı tüfekte attınız sanırım tepmeden dürbün bozulmuş, açılıp düzeltilebilir ancak yine kayıyor daha sonra, umarım pahalı bir optik değildir diyicem gerçi pahalı bir optikte böyle bir problem yaşamazdınız muhtemelen
bu sorunu at44 pcp tüfeğim ile yaşadım üzerinde gelen china optima dürbün ancak maddi durumum o kadar düzgün olmadığından yeni bir dürbünü düşünemiyorum şuan için açılıp düzeltilmesi işlemi basit bir işlem midir
Durbun hizasiyla artikil hizasi farkliysa sizin deyiminizle çöp olabilir. Yine de bir bilene sormak lazim, "avci10" konuyla ilgili saniyorum
ayakların dürbünü sıkan alyanlarını gevşetip tam ortaya denk gelecek kadar dürbünü döndürsem nasıl olur pekala?
neden resim yüklemiyorsunuz.?
ayakların dürbünü sıkan alyanlarını gevşetip tam ortaya denk gelecek kadar dürbünü döndürsem nasıl olur pekala?
bende onu diyecektim. dene bakalım bi.
neden resim yüklemiyorsunuz.?
şuan için o imkan elimde yok ve aklımada gelmedi açıkcası
Nasipse yarın uygun alyanı temin edip deneyecğeim umuyorum ki olur
artı kılı düzeltmek işlemi bilen biri için kolay bir iş ,ancak çok ta hassas bir iş,çünkü artı kıl çok kolay kırılabilir bunun için dikkakli olun.düzeltildik ten sonra birdaha yerinden kaymaz.
ya da hiç uğraşmayın dürbünün bağlantı noktalarını gevşetip artı kılın kaydığı öne doğru çevirin dikey çizgiyi tüfeğinize göre ayarlayın böylece düzelmiş olur
ama içinde oynuyorsa açıp düzeltmek gerek fakat çok dikkat isteyen birşey elinizde kalabilir...
yorumlar için teşekkürler nasipse yarın akşama deneyeceğim denemeside pazar gününe inş. düzelir yeni bir dürbün için pek uygun bir vakit değil
Aynı sorun benim dürbünde de var, hafif yana kaymış durumda. Sıkma canını, dürbünü komple döndür, sorun halloluyor. Tek sorun, su terazisiyle dürbünü düzleme oturtma şansın yok; gözle halledersin onu da. Ancak artıkıl yerinde sabitlenmiş değilse, içeriden düzeltmek gerek arkadaşların dediği gibi.